вечно студени крака и ръце
Време за четене: ... минути
4.8
(21)

Макар навън да е студено, не е нормално да имате вечно студени крака и ръце. Вижте какви са потенциалните причини за оплакването и как по естествен начин да разрешите проблема.

Най-честите причини за вечно студени крака и ръце

Студът в крайниците обикновено е провокиран от:

Хипотиреоидизъм

Това е състояние на намалена функция на щитовидната жлеза, при което в кръвоносната система се отделят по-малко щитовидни хормони. Освен с усещане за студ в крайниците, то се характеризира с лесна умора и повишаване на теглото.

Анемия

Намаленото количество червени кръвни клетки (еритроцити) в организма също е предпоставка за проблеми с кръвообращението на ръцете и краката, и за чувство за студ в тези зони на тялото.

Диабет

Някои пациенти с диабет развиват периферна невропатия. В началото това увреждане на нервите в тялото под влияние на високата кръвна захар се проявява с усещане за студ и изтръпване на ръцете и краката. Впоследствие прогресира до парене и болка, и накрая води до загуба на чувствителност.

Синдром на Рейно – честа причина за вечно студени крака и ръце

Състоянието, което носи името на френския невролог Морис Рейно, възниква, когато кожните капиляри се свиват прекомерно поради студа. Кожата в засегнатите области – обикновено ръцете, по-рядко краката – изстива, зачервява се и посинява. Жените са по-уязвими от мъжете.

Лошo кръвообращение

В болшинството от случаите студените ръце и крака са резултат от влошена кръвна циркулация в периферните части на тялото. Проблемите с кръвообращението на свой ред може да са провокирани от заседнал начин на живот и тютюнопушене.

Общи препоръки за справяне с вечно студени ръце и крака

Разрешаването на основната причина е ключът към справяне с проблема. Допълващите мерки, които можете да предприемете, за да облекчите състоянието са:

  • прием на незаменимите омега-3 мастни киселини, които имат важна роля за подобряване на кръвообращението (ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+)
  • повишаване на двигателната активност
  • прекратяване на тютюнопушенето
  • носене на топли ръкавици и чорапи

Универсалният съдов протектор, който помага за справяне със съдовите причини за вечно студени крака и ръце

Специалистите препоръчват Ентан / Entan®, когато усещането за студени крайници има съдов произход. Това е първият изцяло природен продукт на българския пазар, който осигурява грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове. Всяка негова растителна капсула съдържа пълна комбинация от биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони) с мощен ефект върху кръвоносните съдове.

Благодарение на комплексното си действие продуктът има широк спектър на приложение. Използа се успешно при ретинопатии (хипертонична, атеросклеротична, диабетна) и периферни съдови заболявания (диабет, синдром на Рейно). Над 10 клинични проучвания доказват ефекта на продукта в съдовата патология. Освен че е ефективен, той е напълно безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Наличен е в аптеките в страната, магазини „Здраве и природа“ и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg, където често има изгодни промоции.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 21

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: