лечение на диабетна ретинопатия
Време за четене: ... минути
4.9
(42)

Можете да разчитате на силата на природата, за да допълните предписаното лечение на диабетна ретинопатия – най-честото съдово заболяване на ретината при захарен диабет. Вижте нашите предложения!

Аспержи

Освен сексуалния живот аспержите могат да подобрят и зрението на страдащите от диабетна ретинопатия. Те са богати на витамин А, който благоприятства очното здраве, и на антиоксиданти, които пазят очите от вредното действие на свободните радикали. Това обаче не е всичко! Аспержите съдържат глутатион – вещество, което е в подкрепа на хората със заболявания на ретината като диабетната ретинопатия.

Горски плодове

Според едно американско изследване горските плодове (ягоди, къпини, малини, боровинки) са ефикасни срещу диабетна ретинопатия. За това си има обяснение – те съдържат антоцианини – вещества с антиоксидантни свойства, които забавят развитието на диабета и свързаните с него усложнения. В допълнение поддържат целостта на ДНК, осигуряват сърдечно-съдова защита, подобряват работата на мозъка и психичното здраве. Поддържат нормалната функция на пикочните пътища и влияят положително на кожата.

Морски бор (средиземноморска пиния; приморски бор)

Това иглолисто растение от семейство Борови (Pinaceae) също може да е от полза на хората с диабетна ретинопатия. Редица научни изследвания го доказват.

В продължение на 2 месеца 20 пациенти с диабет, атеросклероза и други съдови заболявания приемат по 150 mg/d екстракт от кората на морски бор (пикногенол). След края на изследването учените наблюдават подобрение в състоянието на доброволците. Те го отдават на способността на пикногенола да се свързва с протеините в кръвоносните стени и така да ги „запечатва“, което спомага за намаляване пропускливостта на капилярите.

Немско проучване, пък сравнява ефективността на пикногенола с тази на калциевия добезилат – вещество, използвано при лечение на диабетна ретинопатия.

Гинко билоба – неизменна част от природното лечение на диабетна ретинопатия

Гинкото е мощно оръжие срещу диабетна ретинопатия. Аржентински изследователи установяват, че екстрактът от това древно растение със силно положителен ефект върху кръвообращението е природна алтернатива на дипиридамол – активна съставка в антитромботичните лекарства.

Изцяло природно средство с Гинко билоба, което подпомага назначеното лечение на диабетна ретинопатия

Ентан / Entan® е природно средство, което усилва ефекта на лечението при диабетна ретинопатия. В основата на силното действие на този съдов протектор стои пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Всяка капсула от продукта съдържа стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба (40 mg) – флавон гликозиди и терпин лактони, и проантоцианидин (80 mg) – най-мощният антиоксидант от всички известни. Съставките взаимно се допълват и усилват своето действие. В резултат продуктът повлиява благоприятно кръвоснабдяването на ретината, заздравява кръвоносните съдове и подобрява еластичността им, оказва мощно антиоксидантно действие.

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост. Подходящ за продължителна употреба. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

диабетна ретинопатия лечение

Приложение на комбинация от Ентан/Entan® и Околут Дуо/Ocolut® Duo при пациенти с диабетна ретинопатия и полиневропатия

Д-р Красимир Кулински

общопрактикуващ лекар – гр. Пазарджик

диабетна ретинопатия

Клинично наблюдение на ефекта на Ентан/Entan® върху съдовете на преден очен сегмент при пациенти с артериална хипертония и захарен диабет

Проф. Христина Групчева

Ръководител катедра Очни болести и зрителни науки, Очна болница Варна

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 42

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: