добро кръвообращение
Време за четене: ... минути
5
(1)

Постигането на добро кръвообращение е от решаващо значение за поддържане на цялостното здраве и благополучие. Правилната циркулация гарантира, че кислородът и основните хранителни вещества се доставят до всички органи, мускули и тъкани, като същевременно премахва отпадъците и токсините от тялото. Когато това се случва самите вие ще се чувствате по-енергични, сърцето ви остава здраво, а тялото ви може да функционира ефективно. Затова и в тази статия ще разгледаме някои прости, но работещи стъпки за подобряване на кръвообращението.

Силата на движението за добро кръвообращение

Един от най-добрите начини за насърчаване на добро кръвообращение е чрез редовни упражнения. Физическата активност помага за по-ефективно движение на кръвта в тялото, което е от полза както за сърдечно-съдовата, така и за опорно-двигателната система. Аеробните упражнения като ходене, джогинг, колоездене и плуване, помагат за увеличаване на сърдечната честота и подобряване притока на кръв към всички части на тялото ви. Дори прости дейности като изкачване по стълбите вместо асансьора или бърза разходка по време на обяд могат да имат значение.

Силовите тренировки, като вдигане на тежести или използване на съпротивителни ленти и ластици също са важни за кръвообращението. Когато изграждате мускули, увеличавате притока на кръв към тези области, което помага за възстановяването и подхранването на тъканите. Освен това разтягането и йогата могат да помогнат за подобряване на гъвкавостта и потока кръв към ставите и мускулите, предотвратявайки сковаността и подобрявайки кръвообращението.

Здравословна диета за добро кръвообращение

Вашата диета играе решаваща роля за поддържане на добро кръвообращение. Храни, богати на омега-3 мастни киселини, като сьомга, скумрия и орехи, могат да помогнат за подобряване на кръвния поток чрез намаляване на възпалението и предотвратяване на кръвни съсиреци. Плодовете и зеленчуците с високо съдържание на витамин С, като цитрусовите плодове и чушките, подпомагат производството на колаген. А той от своя страна е важен за укрепване стените на кръвоносните съдове.

Един факт, който ще се хареса на повечето хора е, че тъмният шоколад, в умерени количества, може да засили кръвообращението. Флавоноидите в какаото помагат за разширяване на кръвоносните съдове, подобрявайки притока на кръв. Проучване в Journal of the American Heart Association установява, че консумацията на черен шоколад подобрява притока на кръв в периферните артерии.

Хидратация за добро кръвообращение

Хидратацията е друга лесна, но жизненоважна стъпка към поддържане на добро кръвообращение. Когато сте дехидратирани, кръвта може да стане по-гъста, което затруднява сърцето да я изпомпва ефективно. Пиенето на много вода гарантира, че тя остава в правилната консистенция и циркулира в организма без проблем. Затова се препоръчва приема на най-малко 8 чаши вода дневно, като това количество може да варира в зависимост от фактори като климат, нива на активност и индивидуални здравословни нужди.

Пиенето на билкови чайове, като джинджифил или зелен чай, също може да подобри кръвообращението. Джинджифилът е известен със своите противовъзпалителни свойства, които помагат на кръвоносните съдове да се отпуснат, подобрявайки притока на кръв. Зеленият чай съдържа съединения, които могат да помогнат за разширяване на артериите и подобряване на кръвотока.

Гинко билоба за здрави съдове и добро кръвообращение

Лечебното растение Гинко билоба е познато от древността като ефективно средство за подобряване на кръвообращението. Това се дължи на биофлавоноидите в състава му, които работят в няколко направления за подобряване на сърдечно-съдовото здраве. Те заздравяват кръвоносните съдове чрез възстановяване на ендотелната им функция. Подобряват микроциркулацията на кръвта към мозъка, органите и тъканите, и усилват циркулацията на периферната кръв и лимфата. Влияят благоприятно на течливостта на кръвта и стимулират правилното ѝ движение в цялото тяло. Затова, за да си набавите висококачествен, чист екстракт от Гинко билоба, съдържащ пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, доверете се на Ентан / Entan®. Ефектът им е подсилен от един от най-мощните антиоксиданти – проантоцианидин. Изцяло природния продукт е създаден специално с грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Натуралният състав е гаранция за високия профил на безопасност на продукта. Препоръчва се за продължителна употреба. Подходящ е за прием от вегани, вегетарианци и постещи благодарение на иновативната фармацевтична форма – растителни капсули (VGcaps). Предлага се в аптеките в страната, както и онлайн в електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където ви очакват атрактивни промоции.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: