природни средства срещу хемороиди
Време за четене: ... минути
5
(8)

Използването на природни средства срещу хемороиди може да помогне за облекчаване на проблема. Домашната натурална терапия е препоръчителна, тъй като има висока ефективност и не представлява риск за влошаване на състоянието. Ето с кои естествени подходи да овладеете болезнените хемороиди:

Прием на фибри

Фибрите са пръв помощник на човешкия стомашно-чревен тракт. Консумацията на храни, богати на влакнини, или приемът им под формата на суплемент, помага за редовна и по-лесна дефекация. Също така намалява възпалението и кървенето на хемороидите, като по този начин значително облекчава болезненото състояние. За да си набавите фибри, ежедневно консумирайте пълнозърнести продукти, овесени ядки, ябълки, авокадо, варива, ленено семе. Приемът на люспи от Псилиум (Индийски бял живовляк) като хранителна добавка също е препоръчителен.

Топли вани с английска сол

За да облекчите сърбежа, дразненето и болката, причинени от хемороиди, напълнете вана с топла вода. Добавете към нея английска или още наричана Епсомова сол. Седнете във ваната със свити колене за около 15-20 минути. Добре е процедурата да се прилага след всяка дефекация.

Локална терапия с Хамамелис – сред най-добрите природни средства срещу хемороиди

Екстрактът от билката Хамамелис (Вещерска леска) притежава естествен противовъзпалителен ефект. Локалното му приложение при хемороиди облекчава сърбежа и болката, и повлиява подуването. Освен под течна форма, хамамелисът се среща и като добавка към санитарни продукти и сапуни, подходящи за употреба при хемороиди.

Директно приложение на други мощни природни средства срещу хемороиди

Тези популярни натурални средства показват завиден ефект за облекчаване на хемороиди:

  • Алое вера – сокът от растението има противовъзпалителни свойства, които подпомагат лечението на хемороиди. Директното му приложение редуцира паренето, дразненето и болката, и намалява подуването на хемороидалните възли.
  • Кокосово масло – това натурално масло е широко използвано средство за облекчаване на различни здравословни състояния. При хемороиди, локалното приложение на кокосово масло успокоява раздразнението. Действа за намаляване на възпалението, подуването и сърбежа в засегнатата зона.

Биофлавоноиди за заздравяване на кръвоносните съдове

Биофлавоноидите са природни съединения с ненадминат ефект върху кръвоносната система. Приемът им под формата на висококачествена хранителна добавка спомага за укрепване на кръвоносните съдове. Това е и основният подход за превенция и лечение на хемороиди. Сред най-мощните биофлавоноиди са тези в екстракта от Гинко билоба, и антиоксидантът проантоцианидин. Тази уникална комбинация можете да откриете в универсалния съдов протектор Ентан / Entan®.

Продуктът е добре познато на специалистите и потребителите природно средство, оказващо пълна грижа за цялото съдово дърво – капиляри, вени, лимфни съдове и артерии. Приемът му заздравява стените на кръвоносните съдове, защитава ендотела им, намалява периваскуларното възпаление и подобрява течливостта на кръвта. По отношение на хемороидите, този ефект се изразява в укрепване на венозните стени на ануса, подобряване на еластичността и тонуса им.

Продуктът има висок профил на безопасност. Може да се приема както за профилактика, така и за лечение на хемороиди.
Положителният му ефект се повишава с продължителна употреба.

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 8

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: