защо се появяват хемороиди
Време за четене: ... минути
5
(4)

Питате се защо се появяват хемороиди? Мащабно проучване отговаря на този въпрос. Повече за него можете да научите от следващите редове.

Ето защо се появяват хемороиди според изследването

Редица фактори могат да допринесат за появата на хемороиди, включително затлъстяване, заседнал начин на живот и намален прием на фибри (влакнини). Никой досега обаче не е допускал, че проблемът може да е генетично обусловен.

„Нашето проучване за пръв път свързва развитието на хемороиди с гените. Това предоставя изцяло нова гледна точка към проблема“, категоричен е д-р Тенхао Чжън от изследователския университет „Монаш“ в Мелбърн, Австралия. Той е водещ автор на изследването, резултатите от което са публикувани в престижното списание Gut.

Учените следят и анализират милиони промени в ДНК генома на 218 920 пациенти с хемороиди и 725 213 здрави хора. Участниците са от европейски произход, а в изследването са използвани данни от биобанки и популационни проучвания.

Изследователите идентифицират 102 нови геномни области, които крият риск от поява на хемороиди

В хода на проучването става ясно, че „виновните“ гени се експресират главно в кръвоносните съдове и гастроинтестиналните тъкани. Всички те вземат участие в контрола на гладката мускулатура и отговарят за развитието и целостта на ендотелните структури в червата.

Въз основа на резултатите учените стигат до извода, че хемороидалната болест е резултат от нарушения в:

  • съединителната тъкан
  • епитела
  • гладката мускулатура

Резултатите показват още, че и биологични процеси участват в механизма на хемороиди. „Това може да помогне за намиране на алтернативни начини за лечение“. Думите са на проф. Мауро Д‘Амато от Центъра за кооперативни изследвания в областта на биологичните науки CIC bioGUNE в Билбао, Испания.

Вече знаете защо се появяват хемороиди според проучването. Сега е време да научите как успешно да лекувате тези неприятни васкуларни образувания в аналния канал

При хемороиди видни наши специалисти препоръчват Ентан / Entan®. Това е първият изцяло природен продукт на българския пазар, който осигурява грижа за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Благодарение на широкоспектърното си действие той си печели прозвището „универсален съдов протектор“. Пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди, терпин лактони) спомага за:

  • укрепване на вените в ректума и ануса
  • облекчаване на болката, сърбежа и паренето, причинени от хемороидите

Продуктът се приема през устата. Стандартната дозировката е по 1 растителна капсула (VGcaps) 3 пъти дневно след хранене, продължително време.

При обострени хемороиди приемът е по 2 растителни капсули 3 пъти дневно до овладяване на кризата. След това се преминава към стандартната дозировка.

Ефектът на продукта в съдовата патология е доказан от над 10 клинични проучвания. Подходящ за вегани и вегетарианци.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: