хемороиди причина

Възможно ли е затлъстяването да е причина за хемороиди?

0
(0)

Напоследък все повече специалисти се обединяват около идеята, че затлъстяването е основна причина за появата на хемороиди. В следващите редове ще видим какви са аргументите им в подкрепа на това твърдение.

Как изследователите обосновават тезата, че наднорменото тегло е главна причина за появата на хемороиди?

Главният аргумент, с който учените подкрепят своята хипотеза, е, че при наднормено тегло се повишава налягането върху тазовото дъно. В резултат кръвообращението в аналната област се влошава и хемороидалните вени, разположени в долната част на правото черво (ректума) и ануса, се подуват. Стените им се опъват, изтъняват и са раздразват от преминаващите по време на дефекация изпражнения.

С това обаче доводите на застъпниците на тезата, че затлъстяването е причина за появата на хемороиди, не се изчерпват. Сериозна тежест има и фактът, че хората с наднормено тегло традиционно водят застоял начин на живот. Намалената двигателна активност, от своя страна, е пряк фактор, допринасящ за образуването на хемороиди.

Комбинацията от повишено тазово налягане и недостатъчно движение прави хората с висок индекс на телесна маса по-уязвими към болезнените хемороиди. Рискът за здравето им и потенциалните усложнения на хемороидите като инфекции, тромбоза и гангрена налагат своевременно да се предприемат спешни мерки.

Общи насоки за лечение на хемороиди в резултат на затлъстяване

Понижаването на теглото е от съществено значение за хората, страдащи от хемороиди. Здравословното отслабване е продължителен процес. С придържане към балансирана диета и практикуване на умерени упражнения обаче той ще се увенчае с успех.

Начинът на хранене е изключително важен при хемороиди. Добре е на трапезата да присъстват по-често плодове и зеленчуци. Фибрите, които се съдържат в тях, ще окажат благотворен ефект върху работата на червата. Проблемите с трудното изхождане постепенно ще отшумят и ще бъде сложен край на дискомфорта при посещение на тоалетната. Пикантните храни трябва да се избягват. Препоръчително е да се пият достатъчно течности.

Най-добрият природен начин за справяне с болезнени хемороиди вследствие на проблеми с теглото

За постигане на максимален ефект в лечението на хемороиди специалистите препоръчват на хората с наднормено тегло да съчетаят промяната в хранителните и двигателни навици с прием на продукти, които заздравяват кръвоносните съдове. Оригиналната комбинация от проантоцианидин и Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) оказва именно такова действие върху артериите, вените, капилярите и лимфните съдове. Пречистени до съвършенство и в най-високо качество двете съставки се съдържат във всяка капсула на мощния съдов протектор Ентан / Entan®. Редовният му прием заздравява стените на кръвоносните съдове и подобрява тяхната еластичност чрез благотворното влияние, което оказва върху колагена и еластина в тях.

Ентан има удобен прием. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителна употреба на продукта.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
22
x
До 26% намаление на ЕНТАН