разширени вени море
Време за четене: ... минути
5
(24)

Почивката на море крие неподозирани ползи за хората с разширени вени. Макар и разширените вени да не обичат лятото, хората с такъв проблем могат да извлекат ползи от морската вода. Хладката температура на водата и вълните, които правят естествен хидромасаж, подобряват тонуса на кръвоносните съдове.

Разширените вени могат да създадат сериозен дискомфорт през летните месеци. С повишаването на температурите оплакванията от оток, тежест и болки в краката се засилват. Това се дължи на понижаването на венозния тонус и отпускане на еластичните влакна в стената на вените. Високите градуси водят и до интензивно изпотяване със загуба на телесни течности, което може да доведе до дехидратация на организма и дори до тромбози. Жените страдат по-често от разширени вени спрямо мъжете.

Почивката на море може да повлияе благоприятно при разширени вени

Вижте какви са ползите от морската вода:

  • Плуването в морето е изключително полезно за хората, страдащи от разширени вени, защото подобрява цялостната циркулация на кръвта
  • Също така плуването ангажира толкова много мускули в тялото ни, че подобрява цялостно притока на кръв
  • По-малката гравитация и по-ниското налягане във водна среда намаляват напрежението върху краката и подобряват кръвообращението
  • Гимнастиката във водата също има благоприятен ефект върху кръвообращението ни. Пример за подходящо упражнение в морската вода е лекото тичане с високо повдигнати колене, на дълбочина малко над тях.
  • Разходките по плажната ивица са силно препоръчителни, защото подобряват циркулацията на кръв в организма.

Препоръки, които да спазвате при плажуване, ако страдате от разширени вени

  • Още докато пътувате към морето не прекарвайте повече от два часа в една и съща поза. Избягвайте да кръстосвате краката си, защото това допълнително затруднява кръвообращението.
  • Облечете се така, че краката ви да са покрити. Ако страдате от разширени вени, избягвайте излагането на слънце.
  • Не се препоръчва хващането на тен в часовете между 12:00 и 17:00. Слънчевите бани в обедните часове са опасни за хората с разширени вени, защото влошават многократно проблема.
  • Препоръчително е плажуването рано сутрин до 11:00 часа или късно вечер след 18:00 часа.
  • Приемайте повече течности, за да хидратирате организма при високите температури.
  • Избягвайте да заривате краката си в горещия пясък. Топлината има негативен ефект върху разширените вени.
  • След излизане от морската вода е добре да се отмие солта от краката, за да се предотврати дехидратацията на кожата. Препоръчително е след подсушаване да се нанесе подходящо средство за овлажняване (напр. Липобаза).

За да си гарантирате максимален комфорт по време на море, не забравяйте да прибавите към багажа си…

Ентан / Entan® – универсален съдов протектор, който осигурява грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Този изцяло природен продукт е рационална комбинация от естествени биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони, проантоцианидин). Те оказват мощен ефект върху кръвоносните съдове като подобряват венозното кръвообращение. Редовният прием на продукта намалява тежестта, болката, умората и подуването на краката. За максимален ефект е добре приемът на природния продукт да започне още преди лятото, за да се избегне обостряне на симптомите през топлия сезон.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 24

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: