проблеми с паметта
Време за четене: ... минути
5
(1)

Проблеми с паметта – те могат да са напълно безобидни, но понякога дори и сериозни. Кой е оставил дистанционното в кухнята? Забравяте нещо секунди след като сте си помислили за него? Известна степен на забравяне или разсеяност не са показатели за заболяване, но пък често са свързани с обстоятелства като стрес и липса на сън. Въпреки това, вие трябва да обърнете внимание на проблемите с паметта.

Проблеми с паметта или колко забравяне е в реда на нещата?

Всеки от нас е различен – ще започнем първо с това. Някой хора са по-разсеяни от други, така че при тях забравянето може да не е нещо необичайно. Нормално е също така с напредване на възрастта да се появят проблеми с паметта – усвояването на нова информация става по-трудно. А, забравените събития и подробности, те стават нещо нормално! Това е така, защото процесите в мозъка при съхранение и извличане на информация с напредване на възрастта се забавят. Това не са признаци на сериозни проблеми с паметта и следователно се считат за нормални. И въпреки това, всеки, който се притеснява от честите забравяния или подозира проблеми с паметта, то е добре да се консултира с лекар.

А, ето и нашите съвети, които ще ви помогнат да се справите с леките проблеми с паметта:

  • Бъдете социални – излезте и комуникирайте с хората!
  • Използвайте календари или бележници, в които да отбелязвате важни неща!
  • Спете достатъчно и качествено, спортувайте редовно и се хранете пълноценно!
  • Потърсете помощ, ако се чувствате тъжни!

Реални проблеми с паметта, които не са за подценяване

Ако забравянията са чести, това може да означава, че мозъкът ви не “работи” оптимално. Сериозни проблеми с паметта се появяват, когато ежедневни неща станат трудни за извършване. Например:

  • Как да оправите завивките върху леглото си
  • Какъв е познатият маршрут, който трябва да използвате, за да стигнете до познато място
  • Колко е часът, веднага след като сте откъснали поглед от часовника
  • С кого комуникирате, когато сте в компания
  • Какво сте пили и яли през деня

Всеки, който страда почти постоянно от подобни проблеми, е добре да посети лекар. Важно е да откриете причината за тези пропуски в паметта, за да ги коригирате навреме. Сериозните нарушения в паметта могат да се дължат на заболявания като Алцхаймер, съдова деменция или психически натиск.

Проблеми с паметта, познати още като леки когнитивни увреждания

Както споменахме, всеки човек е различен, това е и причината някой възрастни хора да имат проблеми с паметта повече от други. Лекото когнитивно увреждане се изразява, например чрез:

  • Забравяне на обещания
  • Разместване на вещи
  • Затруднено намиране на думи

Хората страдащи от леки когнитивни увреждания могат да се грижат за себе си и да продължават да водят нормален начин на живот. Въпреки това, те трябва да вземат мерки за своето състояние, а именно – да посетят своя личен лекар. При необходимост, лекуващият специалист може да издаде направление за допълнителни изследвания.

Проблемите с паметта никога не трябва да бъдат подценявани, защото човешкият мозък е необятен, а изненадите, които ни поднася ежедневно могат да бъдат безброй. Избирайте винаги спокойствието пред стреса и живейте пълноценно!

Преборете проблемите с паметта и живейте пълноценно

За добро функциониране на мозъка е необходимо добро кръвооросяване, а за това може да се доверите на Ентан / Entan®, който е създаден с помощта изцяло на природата. Продуктът действа благоприятно на вени, артерии, капиляри и лимфни съдове, подобрявайки микроциркулацията в тях, а също и повишавайки количеството кислород, достигащо до мозъка. Съдържащите се в него проантоцианидин и стандартизиран екстракт от Гинко билоба стимулират умствената дейност, насърчавайки паметта и концентрацията. И не само – той ви предпазва от различни съдови заболявания, високо кръвно налягане, както и разширени вени!

Открийте продукта в аптеките в страната, както и онлайн на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: