за по-добра памет и концентрация
Време за четене: ... минути
4.5
(6)

Ако сте от хората, които искат да „тренират“ за по-добра памет и концентрация – сте попаднали на правилната статия. В следващите редове сме подготвили интересни техники, чрез които положително ще повлияете паметта и концентрацията си.

Тренирайте мозъка си за по-добра памет и концентрация

С течение на годините развиваме способността да решаваме познати проблеми, да обработваме различни обеми информация и да изпълняваме рутинни задачи без да се замисляме. Но придържането към едни и същи начини на действие не стимулира дейността и потенциала на мозъка ни. Най-добрата практика за стимулиране на мозъчните функции е ученето. Процесът на учене изисква пълния ни фокус и подобрява способността за запомняне.

Дискутирайте

Научили сте нещо ново? Обсъдете го с приятели! По този начин ще затвърдите наученото, без да полагате усилия да го преговаряте отново. В полемиката се раждат нови идеи, а и добрата дискусия ще ви даде възможност да подобрите ораторските си умения.

Активирайте всички сетива

Колкото по-ангажирани сме да запомним дадено нещо, толкова по-добре работи нашата памет и концентрация. Затова дайте на мозъка си работа. В определена ситуация, постарайте се да включите колкото се може повече сетива. Огледайте се – какви цветове и текстури ви заобикалят, какво чувате и долавяте ли определен мирис, как се чувствате. Припомнете си друга ситуация и опитайте същото упражнение. Така ще стимулирате паметта и концентрацията си.

Направете малки промени в начина си на живот

Прием на полезни храни, богати на антиоксиданти, повече движение и по-малко стрес. Да, това са изискванията, за да се чувствате по-здрави физически и психически. Ангажирайте тялото и съзнанието си с любима физическа активност и си отделете време за социални контакти. Специалистите са на мнение, че споделеният смях с близки и приятели активира множество региони в мозъка и стимулира дейността му.

Осигурете си необходимите природни продукти за по-добра памет и концентрация

Не е тайна, че растението Гинко билоба е с доказани ползи за подобряване на когнитивните функции като паметта и концентрацията. Не се колебайте да започнете приема му под формата на природен продукт, ако страдате от слаба памет и концентрация. В най-чиста форма, в комбинация с мощния антиоксидант проантоцианидин, ще го откриете в Ентан / Entan®.

Ентан е универсален съдов протектор, който освен, че подобрява паметта и концентрацията, се грижи и за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Благодарение на активните си съставки – стандартизиран екстракт от Гинко билоба и проантоцианидин, той подобрява кръвоснабдяването на мозъка, вестибуларния апарат, ретината и крайниците. Има мощно антиоксидантно действие, овладява редица съдови смущения, има положителен ефект при световъртеж и шум в ушите.

Поради напълно естествения произход на съставките, Ентан няма странични противопоказания дори при продължителна употреба. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: