срещу студени крака
Време за четене: ... минути
5
(2)

По-хладните дни вече са тук и е време да вземете мерки срещу студени крака. Вижте как да направите така, че да нямате усещане за студ в долните крайници.

Съвети срещу студени крака, доказали своята ефективност

Ето как да прогоните усещането за студ в краката:

Носете подходящи обувки

Есенните обувки, които покриват глезена, са идеални за преходния сезон. Когато са изработени от естествени материали, те не само поддържат краката топли, но и им позволяват да дишат. Желателно е обувките да са водоустойчиви, тъй като с напредване на есента вероятността от валежи нараства. Мокрите крака на свой ред крият опасност от настинка и възпаление на ахилесовото сухожилие – изключително неприятен проблем, който се характеризира оток, зачервяване и силна болка.

Дами, избягвайте обувките на висок ток! Те изкривяват ходилото в неестествена позиция и по този начин пречат на нормалното кръвообращение в крайниците.

Заложете на плътни чорапи

За да са топли краката през есента, имате нужда от правилните чорапи. Те трябва да са изработени от памук и да са достатъчно плътни, за да предпазват от ниските температури. Внимавайте да не са прекалено стегнати, за да не нарушават нормалното кръвообращение.

Приемайте достатъчно количество вода – важна стъпка срещу студени крака през есенните месеци

Чудите са какво общо има водата с усещането за студ в краката? Доказано е, че недостатъчният ѝ прием влошава кръвотока в организма, а това поражда усещане за непрестанно студени крака. Така че поддържайте се хидратирани, като пиете между 1,5-2 л вода дневно.

Храните се балансирано

Консумирането на разнообразни храни поддържа тялото в хармония, което влияе благотворно върху всички органи и системи в организма, в т.ч. и кръвоносната. Щом кръвообращението е добро, краката ще са топли! Единственото, което трябва да вземете предвид, е , че в студените есенни дни е необходимо да ядете по-калорични ястия.

Спортувайте

Спортът е добър начин да държите краката топли през хладните есенните дни. Причината за това е проста – редовното физическо натоварване подобрява кръвообращението.

Доверете се на единственият по рода си универсален съдов протектор у нас, който е с доказано действие срещу студени крака

Специалистите у нас препоръчват на всички хора, които страдат от студени крака, да подобрят кръвообращението с помощта на Ентан / Entan®. Това е първият природен продукт на пазара у нас, който се грижи за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Тайната на неговото действие се крие в пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Във всяка капсула на продукта се съдържа стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба (40 mg) – флавон гликозиди и терпин лактони, и проантоцианидин (80 mg). Благодарение на своята мощна формула продуктът благоприятства кръвоснабдяването на крайниците, подобрява течливостта на кръвта и венозния тонус.

За постигане на оптимален ефект се препоръчва по-продължителен прием. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: