подуване на краката при пътуване
Време за четене: ... минути
5
(8)

За хората с разширени вени дългите екскурзии през отпускарския сезон са предпоставка за подуване на краката при пътуване. Обездвижването благоприятства застоя на кръв във вените и може да предизвика отичане, зачервяване и болезненост в долните крайници. При варикоза има риск от възпаление на вените и образуване на тромби. За да се наслаждавате на спокойно лято в следващите редове споделяме няколко полезни съвета за пътуващите към мечтаната дестинация.

Раздвижване срещу подуване на краката при пътуване

Както вече споменахме, разширените вени не „обичат“ продължителен престой в седнало и обездвижено положение. Ако пътувате с кола, е препоръчително на всеки час-два да се спира за кратка почивка, в която да се раздвижите. Дори 5 минути разходка са достатъчни за подобряване циркулацията на кръв към долните крайници. Но при пътуване със самолет тази препоръка е трудно приложима. Затова, ако полетът ви е продължителен, си струва да инвестирате в първокласно място, което да осигурява повече пространство за краката. Полезен съвет е да избягвате кръстосването на крака, което още повече ще затрудни кръвообращението и може да предизвика подуване на глезените.

Изберете правилното облекло

По време на пътуване комфортът е от първостепенно значение. Най-добрият избор за облекло са широките дрехи от естествени материи, защото прилепналите тоалети крият риск от затрудняване на кръвообращението и дискомфорт в долните крайници. Добра идея е да бъдете подготвени и с медицински компресионни чорапи, които подобряват циркулацията и намаляват предпоставките за застой на кръвта в долните крайници.

Пийте достатъчно вода

Хидратацията е много важна за поддържане на венозния тонус при пътуване. За да не отичат краката през лятото, е препоръчително да пиете по 1,5-2 литра вода на ден, дори когато сте на път. Кофеиновите и алкохолните напитки не се препоръчват, защото дехидратират тялото. Причината през топлите месеци оплакванията, като подуване на глезените, при венозна недостатъчност да се засилват е, че при високи температури стените на кръвоносните съдове се отпускат. Това затруднява изпомпването на кръвта нагоре към сърцето и тя застоява в долните крайници. След пътуване е удачно да облеете краката със студена вода за свиване на вените и облекчаване на оплакванията като тежест и подуване.

За спокойна почивка се доверете на помощ от природата срещу подуване на краката при пътуване

Ентан / Entan® е универсален съдов протектор, създаден с грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Мощният му ефект се дължи на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди в състава му. Той съчетава екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди, терпин лактони) и антиоксиданта проантоцианидин. Редовният прием на продукта подобрява сърдечно-съдовото здраве като:

  • Заздравява стените на кръвоносните съдове и подобрява еластичността им
  • Възстановява и защитава ендотела на съдовете
  • Намалява периваскуларното възпаление
  • Подобрява венозния тонус
  • Подобрява циркулацията на кръвта, включително в долните крайници

Благодарение на благоприятното влияние върху кръвоносната система, продуктът овладява неприятните оплаквания при разширени вени, включително усещането за подуване, тежест и болка в краката. Подходящ е за употреба от вегани и вегетарианци благодарение на иновативната фармацевтична форма – растителни капсули (VGcaps). За оптимални резултати се препоръчва продължителен прием (минимум 3 месеца). Продуктът е напълно безопасен като няма данни за противопоказания и нежелани ефекти.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 8

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: