при шум в ушите лечение
Време за четене: ... минути
4.9
(7)

Успешното лечение при шум в ушите (тинитус) е тема, която вълнува много хора у нас и по света. И тук не говорим само за милионите пациенти, засегнати от неприятния проблем, а и за хилядите учени, които се опитват да го разрешат. Защото именно изследователите са тези, които посвещават живота си на каузата да научат повече за състоянието и да предложат работещ начин за неговото преодоляване.

В този ред на мисли скорошно американско проучване дава обещаващи клинични доказателства за произхода и лечението на шума в ушите. Вижте повече в следващите редове.

Потенциално лечение при шум в ушите, предложено от американски учени

В новото проучване учени от университета в Аризона, САЩ, излагат лабораторни гризачи на високи нива на шум. Резултатът е поява на тинитус и трайна загуба на слух при животните.
Изследователите неслучайно използват шум, за да предизвикат тинитус у животинските модели. Медицинската практика сочи високите шумови нива като най-честата причина за тинитус при хората.

В хода на изследването учените наблюдават невровъзпаление в слуховия път и слуховата кора на изложените на шум гризачи. Изследователите посочват две причини за появата на въпросното възпаление. Първата – увеличеното количество цитокини (молекули, отключващи възпалителната реакция). Втората – активирането на микроглии, мозъчните клетки, които също участват във възпалителния отговор на високия шум.

Проучването предполага, че лечението на шум в ушите се състои в овладяване на невровъзпалението чрез блокиране на молекулите и клетките, медииатори на възпалението. Необходими са обаче повече изследвания, за да се потвърди хипотезата.

Природно средство, което успешно се прилага за лечение при шум в ушите

Докато американските изследователите обосноват и докажат своите твърдения, ще мине още много време. Хората с шум в ушите не могат да чакат, защото за тях всеки ден е съпроводен с дискомфорт. От „Борола“, българска компания лидер в сферата на здравеопазването, знаят това. С цел повишаване качеството на живот на засегнатите от тинитус и други проблеми, свързани с кръвоностната система, те създават Ентан / Entan®. Това е първият изцяло природен продукт у нас, който благоприятства състоянието на цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Широкоспектърното действие на Ентан заслужено му печели прозвището „универсален съдов протектор“.

Ефикасността на Ентан е доказана срещу шум в ушите. Благодарение на уникалната си формула – екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин – продуктът подобряват кръвообращението към вътрешното ухо и укрепва кръвоносните съдове. Шумът в ушите намалява, а при някои пациенти дори изчезва.

Ентан е напълно безопасен и има отлична поносимост. Желателно е да се приема 3×1 капсула дневно, продължително време за постигане на оптимални резултати.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: