лечение на шум в ушите
Време за четене: ... минути
5
(6)

Ефектът от успешното лечение на шум в ушите (тинитус) далеч не се състои в нормализиране само на дейността на слуховия апарат. Всички знаем колко е трудно да концентрираме вниманието си, когато сме изложени на постоянно шумово дразнене. Само страдащите от тинитус обаче знаят колко е трудно изобщо да отклониш вниманието си от шум, който на практика не съществува, а се появява само в главата ти. Това е причината шумът в ушите често да бъде съпроводен от отслабване на концентрацията и дори световъртеж. Намирането на метод за успешно лечение на тинитус в повечето случаи помага за елиминиране и на останалите оплаквания.

2 типа шум в ушите – особености и причини

В 5% от случаите на тинитус състоянието се определя като обективен шум в ушите. При лекарски преглед може да се установи реално съществуващ шум, който манифестира в дразнене на тъпанчевата мембрана и провокиране най-често на пулсиращо бучене в ушите. Причина за поява на този шум може да са неволеви мускулни контракции или увреждане на кръвоносните съдове, най-вече при хипертония.

В 95% от случаите се говори за субективен тинитус. Това е форма на медицинското състояние, при която шумът се чува единствено от засегнатия пациент. Най-честите причини за шум в ушите в тези случаи са:

  • възрастово асоциирани увреждания на ушния канал
  • влошена циркулация на кръвта в зоната на вътрешното ухо
  • странични ефекти от редовния прием на някои лекарства

3 средства за природно лечение на шум в ушите

В повечето случаи тинитусът е преодолимо състояние, което подлежи на пълно овладяване. За тази цел невинаги са необходими сериозни медицински намеси, а природният подход е напълно приложим.

Посочват се 3 изцяло природни средства, които действат достатъчно ефективно при лечение на шум в ушите. Това са:

  • акупунктура. Проучване, публикувано миналата година в официалния журнал на Европейското оториноларингологично дружество, дава надежда, че акупунктурните процедури може да облекчат състоянието при субективен шум в ушите.
  • прием на допълнителни количества цинк. Американско проучване показва, че около 15% от хората с тинитус страдат от дефицит на цинк в организма. Счита се, че в основата на тази зависимост стои незаменимата роля на цинка като невротрансмитер, важен за правилното функциониране и на слуховия апарат.
  • прием на Гинко билоба. Биофлавонидите в Гинко билоба имат научно доказан ефект за стимулиране на микроциркулацията в тялото. Това е от особена важност за подобряване и поддържане функциите на малките кръвоносни съдове в зоната на средното и вътрешното ухо. Именно преодоляването на техните увреждания е основната цел за успешно лечение на шум в ушите.

Природният продукт Ентан / Entan® осигурява пълна комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху всички кръвоносни съдове. В състава му са включени екстракт от Гинко билоба и мощния антиоксидант проантоцианидин. Приемът на Ентан действа добре не само при шум в ушите, но и при световъртеж, разширени вени, синдром на Рейно, артериална недостатъчност, ретинопатия, хемороиди и лимфедем.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: