лечение на шум в ушите

Лечение на шум в ушите с 3 природни средства

5
(2)

Ефектът от успешното лечение на шум в ушите (тинитус) далеч не се състои в нормализиране само на дейността на слуховия апарат. Всички знаем колко е трудно да концентрираме вниманието си, когато сме изложени на постоянно шумово дразнене. Само страдащите от тинитус обаче знаят колко е трудно изобщо да отклониш вниманието си от шум, който на практика не съществува, а се появява само в главата ти. Това е причината шумът в ушите често да бъде съпроводен от отслабване на концентрацията и дори световъртеж. Намирането на метод за успешно лечение на тинитус в повечето случаи помага за елиминиране и на останалите оплаквания.

2 типа шум в ушите – особености и причини

В 5% от случаите на тинитус състоянието се определя като обективен шум в ушите. При лекарски преглед може да се установи реално съществуващ шум, който манифестира в дразнене на тъпанчевата мембрана и провокиране най-често на пулсиращо бучене в ушите. Причина за поява на този шум може да са неволеви мускулни контракции или увреждане на кръвоносните съдове, най-вече при хипертония.

В 95% от случаите се говори за субективен тинитус. Това е форма на медицинското състояние, при която шумът се чува единствено от засегнатия пациент. Най-честите причини за шум в ушите в тези случаи са:

  • възрастово асоциирани увреждания на ушния канал
  • влошена циркулация на кръвта в зоната на вътрешното ухо
  • странични ефекти от редовния прием на някои лекарства

3 средства за природно лечение на шум в ушите

В повечето случаи тинитусът е преодолимо състояние, което подлежи на пълно овладяване. За тази цел невинаги са необходими сериозни медицински намеси, а природният подход е напълно приложим.

Посочват се 3 изцяло природни средства, които действат достатъчно ефективно при лечение на шум в ушите. Това са:

  • акупунктура. Проучване, публикувано миналата година в официалния журнал на Европейското оториноларингологично дружество, дава надежда, че акупунктурните процедури може да облекчат състоянието при субективен шум в ушите.
  • прием на допълнителни количества цинк. Американско проучване показва, че около 15% от хората с тинитус страдат от дефицит на цинк в организма. Счита се, че в основата на тази зависимост стои незаменимата роля на цинка като невротрансмитер, важен за правилното функциониране и на слуховия апарат.
  • прием на Гинко билоба. Биофлавонидите в Гинко билоба имат научно доказан ефект за стимулиране на микроциркулацията в тялото. Това е от особена важност за подобряване и поддържане функциите на малките кръвоносни съдове в зоната на средното и вътрешното ухо. Именно преодоляването на техните увреждания е основната цел за успешно лечение на шум в ушите.

Природният продукт Ентан/Entan® осигурява пълна комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху всички кръвоносни съдове. В състава му са включени екстракт от Гинко билоба и мощния антиоксидант проантоцианидин. Приемът на Ентан действа добре не само при шум в ушите, но и при световъртеж, разширени вени, синдром на Рейно, артериална недостатъчност, ретинопатия, хемороиди и лимфедем.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

43

Коментари

avatar