шум в ушите нощем
Време за четене: ... минути
4.8
(4)

Голяма част от засегнатите споделят, че непоносимият шум в ушите нощем се превръща в кошмар. Каква е причината за усилване на симптомите през нощта и по какъв начин може да им се противодейства. Отговорите на тези въпроси ще дадем в следващите редове.

Ето защо мъчителният шум в ушите нощем се засилва и пречи на съня

Липсата на външни шумове е причината, поради която интензивността на шума в ушите (тинитус) се увеличава през нощта. Невроните се активизират и цялото внимание на страдащите се фокусира върху бученето в главата. Това е доста травматично преживяване особено за наскоро диагностицираните пациенти, които все още не са приели проблема и не са овладели начините за справяне с него.

Работещи методи за овладяване на шум в ушите нощем и успокояване на съня

Сдобиване с устройство за „маскиране“ на шума в ушите

В случаите когато какафонията от звуци саботира съня, от голяма помощ е използването на специално устройство за „маскиране“ на шума в ушите. Този уред генерира звук, който е приятен и заглушава бученето в главата. Обикновено имитира морски бриз, биенето на сърцето, песента на птиците и други природни и животински звуци. Освен в борба с шума в ушите, устройството е много ефективни и в борбата с безсънието – така че ползата е двойна!

Прием на успокояващи чайове

Пиенето на чайове с успокояващо действие е силно препоръчително при шум в ушите през нощта. Билки с доказан седативен ефект са валериана, пасифлора, маточина, липа, мента и риган. Те не само стимулират кръвообращението, но и регулират сърдечния ритъм – все предпоставки за справяне с тинитус.

Практикуване на техники за релаксация

Техниките за релаксация са верен помощник в мисията за овладяване на шума в ушите нощем. Те допринасят за намаляване нивата на стрес, снемат тревожността и помагат на страдащите да приемат по-лесно проблема.

Прием на съдов протектор – първи избор за справяне с шум в ушите нощем

Съдовите специалистите у нас са категорични, че примът на продукт, който се грижи за кръвоносните съдов, е метод на първи избор за преборване на шума в ушите. Особено препоръчван продукт е Ентан / Entan®. Причината е, че той е първото 100% натурално средство на българския пазар, което подкрепя сърдечно-съдовата система и предпазва кръвоносните съдове.

Всяка капсула на Ентан съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с максимална чистота и високо качество. Редица научни изследвания доказват, че флавон гликозидите и терпин лактоните от Гинко билоба и проантоцианидинът в Ентан имат благоприятно въздействие при шум в ушите. Съставките подобряват кръвообращението към вътрешното ухо и укрепват кръвоносните съдове.

Ентан е напълно безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителна употреба. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Може да се приема от вегани и вегетарианци, тъй като не съдържа продукти от животински произход.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: