студени крайници

Студени крайници през есента – възможни причини и сигурно решение

При някои хора хладната есен и усещането за студени крайници вървят ръка за ръка. В редовете по-долу ще видим кои са потенциалните фактори, благоприятстващи появата на проблема, и сигурното природно решение.

Възможни причини за студени крайници през есенните месеци

Дългата клинична практика показва, че в 90% от случаите в основата на студените крайници стои нарушеното кръвообращение. А ето и кои са възможните причини за това:

Синдром на Рейно

Този сравнително рядък синдром е сред главните заподозрени за студените крайници през есента. Характеризира се с изтръпване и изстиване на ръцете, краката и периферните части на тялото – уши и нос. В резултат на лошото кръвообращение кожата в засегнатите части става бледа, а понякога придобива синкав оттенък. Потърпевши са предимно жените на възраст между 20 и 40 години, които живеят в райони със студен климат и упражняват професии на открито. Утежняващи състоянието фактори са стресът, злоупотребата с алкохол и цигари и кофеиновите напитки. Ето защо съветът на специалистите е да се избягват, доколкото в възможно.

Анемия и диабет

Сред по-честите причини за непрестанно студените крайници през есента са заболявания като анемия и диабет.
Диабетиците често усещат краката си изтръпнали и студени поради периферните увреждания на кръвоносните съдове, с които се характеризира метаболитното заболяване. Страдащите от желязодефицитна анемия, пък усещат постоянен студ в крайниците, тъй като недостигът на желязо води до нестабилна телесна терморегулация.

Стрес

В днешния забързан свят силното нервно напрежение е водеща причина за студени крайници при голяма част от потърпевшите. Стресът нарушава работата на всички системи в организма, включително и кръвоносната. Единственият начин за предотвратяване на отрицателното му въздействие, е като се избягват стресовите ситуации, доколкото е възможно.

Природното средство с доказан ефект при студени крайници през есента

Хората със студени крайници непременно трябва да насрочат час при лекар специалист, за да се определи от какво е породено оплакването. След като им постави правилната диагноза, той ще ги насочи към адекватни мерки за справяне с проблема. Неизменна част от терапията е приемът на висококачествено средство за подобряване на кръвообращението. Поради безспорните си предимства Ентан/Entan® се препоръчва от повечето специалисти като средство на първи избор. Благодарение на рационалната комбинация от биофлавоноиди този природен продукт благоприятства дейността на цялото съдово дърво. Съдържащ 40 mg екстракт от листа на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и 80 mg проантоцианидин във всяка капсула, Ентан оказва благотворен ефект върху кръвоснабдяването на крайниците. Ползите от приема му обаче не спират дотук! Продуктът укрепва и прави кръвоносните съдове по-еластични, облекчава усещането за тежест и умора в краката и има мощно антиоксидантно действие. Иновативните растителни капсули, в които се предлагат активните съставки, са подходящи за вегани и вегетарианци. Ентан не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за дълговременна употреба. За постигане на оптимален ефект се препоръчва да се приема по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно след хранене.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

9

Коментари

avatar