световъртеж при ковид
Време за четене: ... минути
5
(2)

Голям брой пациенти се оплакват от замайване и световъртеж при ковид. В следващите редове даваме повече информация за тези неврологични проблеми, съпровождащи инфекцията.

Наличието на световъртеж при ковид е установено при проучване на Манчестърския университет и Центъра за биомедицински изследвания в Манчестър

От публикуваните в International Journal of Audiology резултати става ясно, че разпространението на световъртеж при пациенти с коронавирус е 7,2%. И още, че 7,6% от ковид болните имат загуба на слуха, а 14,8% – шум в ушите (тинитус).

Още по-притеснителното е, че замайването и световъртежът могат да продължат и след излекуване на инфекцията. „При някои пациенти оплакването изчезва. При други – е налице продължително време. Все още има много неизвестни по този въпрос“, казва д-р Керин Мънро, който е един от авторите на изследването. Той настоява да се хвърли повече светлина по темата чрез провеждането на по-задълбочени изследвания. Смята, че това е начинът да се разбере дали проблемите с равновесието се дължат на вируса на ковид, или на лечението.

Замайването и виенето на свят са клинична проява на ковид-19

Това се отбелязва в проучване на Националния център за биотехнологична информация на САЩ. Поясняваме, че Центърът е водеща научна институция в областта на молекулярната биология. „Това не е изненадващо предвид факта, че световъртежът е тясно свързан с вирусните инфекции като ковид“, се казва в изследването.

„SARS-CoV-2 (вирусът причинител на ковид-19) е в състояние да засегне централната нервна система“, категоричен е неврологът д-р Пердо Чана. Той е заместник-директор на Департамента за следдипломна квалификация на Университета в Сантяго де Компостела, Испания.

„Регистрираните повишени възпалителни маркери (C-реактивен протеин, феритин) в клетките на кръвоносните съдове увреждат структурите на вестибуларния апарат, отговорни за равновесието“. Така смята неврологът д-р Евелин Бенавидес в клиника „Давила“ в Чили.

Натуралното решение срещу световъртеж при ковид у нас е едно и то е…

Ентан / Entan® – съдов и невропротектор, който се прилага успешно във възстановителния етап на ковид инфекцията. Всяка капсула съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони и проантоцианидин) с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Съставките са комбинирани така, че да подобрят мозъчното оросяване и периферното кръвообращение, което всъщност е ключът към овладяване на световъртежа.

Продуктът е с научно доказан ефект и висок профил на безопасност. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Не предизвиква нежелани ефекти като дразнене на стомаха. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Предлага се в четири вида опаковки с цел по-голямо удобство на потребителите. Подходящ за вегани и вегетарианци. Може да бъде закупен от аптеките или от сайта www.momo.bg. Побързайте, защото в момента цената е изкушаваща!

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: