световъртеж през пролетта
Време за четене: ... минути
5
(2)

Случвало ли ви се е да имате световъртеж през пролетта? Ако отговорът е „да”, значи сте един от мнозината засегнати. Проблемът със замайването през топлите месеци не е изненадващ – пролетта крие много рискове за поява на т.н. сезонен световъртеж. Какви са причините за появата му и как да си помогнете – научете тук и сега.

Резки промени във времето като причина за световъртеж през пролетта

Пролетният сезон е известен с променливото си време. През тези месеци хладните сутрини се редуват с горещ предиобед и възможен дъжд в по-късните часове. Всички тези промени в „настроението” на пролетта се отразяват върху здравословното ни състояние. Най-много страдат по-чувствителните хора. Те често се чувстват без енергия, отпаднали и замаяни, когато времето навън рязко се мени. Специалистите обясняват това явление с промените в атомосферното налягане, пряко свързани с флуксациите в температурите. Тези процеси повлияват здравословното състояние на хората, причинявайки промени в кръвното налягане, шум в ушите и световъртеж.

Пролетни алергии

Не е изключено хората със сезонни алергии да чувстват световъртеж през пролетта. Възможната причина са именно неразположенията, които алергиите създават. Алергичната реакция се проява със зачервяване на очите и назална конгестия, засягаща носа и ушите. А както знаем, вътрешното ухо е отговорно за баланса на тялото ни. Подуването в ушите може да попречи на евстахиевите тръби (структурите в ушите, които регулират налягането) да функционират правилно. Резултатът – повишено налягане във вътрешното ухо и световъртеж.

Друга причина, свързана с пролетните алергии, може да бъдат антихистамините. Много хора ги приемат, за да третират алергиите. Определени видове антихистаминови препарати обаче, могат да причинят замайване.

Лошо кръвообращение

Влошената циркулация на кръвта в тялото и оросяване на мозъка могат да станат причини за световъртеж и други оплаквания. Въпреки че не е типично сезонен проблем, лошото кръвообращение дава силно отражение върху здравето именно през топлото полугодие. Като причини за това могат отново да се посочат промените във времето, влияещи на кръвното налягане. Честото разширяване и свиване на кръвоносните съдове под влияние на температурните флуксации затруднява работата на кръвоносната система. За това не е чудно, че хората с лошо кръвообращение имат най-неприятни симптоми (световъртеж, умора, шум в ушите) именно през пролетта.

При световъртеж през пролетта – подкрепете цялата кръвоносна система!

Появата на световъртеж през топлите месеци подчертава нуждата от качествена грижа за кръвоносната система. Поддържането на добро сърдечно-съдово здраве помага за елиминиране на симптомите и подобряване на общото здравословно състояние. За това не губете излишно време – започнете прием на Ентан / Entan®.

Продуктът е универсален кардио-васкуларен протектор с широкоспектърен ефект. Той обхваща цялото съдово дърво – оказва пълна грижа на капилярите, лимфните съдове, вените, артериите и сърцето. Това мощно действие се дължи на рационална комбинация на висококачествени екстракти от Гинко билоба и проантоцианидин. Благодарение на тях, продуктът заздравява стените на кръвоносните съдове, предпазва и подобрява ендотелната функция, подобрява течливостта на кръвта и намалява възпалението на съда. Благоприятно повлиява кръвоснабдяването на мозъка, вестибуларния апарат, ретината и крайниците. Спомага за облекчаване на световъртежа и шума в ушите, и усилване на паметта и когнитивните функции. Всички тези ефекти проявява без рискове за здравето. Може да се приема продължително време – има добра поносимост и не дразни стомаха.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: