проблеми със световъртеж

Проблеми със световъртеж – нерядко влошават живота

5
(4)

Около 30% от имащите проблеми със световъртеж страдат от последици, които влошават качеството им на живот. Това налага нуждата от вестибуларна рехабилитация – комплекс от упражнения, чрез които се компенсира понижението или загубата на вестибуларната функция. Заключението е обявено на II Национална зимна среща по отоневрология (RIO 2021). Тя е организирана от Комисията по отоневрология на Испанското сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия (SEORL-CCC).

Когато възникнат проблеми със световъртеж, се активира компенсаторната функция на вестибуларната система, която създава условия за възстановяване на равновесието

„Много пациенти бързо подобряват стабилността си при стоеж и ходене. Между 20-30% от засегнатите обаче не успяват да възвърнат баланса при движение и страдат от това“. Коментарът е на д-р Едуардо Мартин Санс, президент на Комисията по отоневрология на SEORL-CCC и организатор на конгреса.

Сред най-честите последствия са замаяност, липса на равновесие, падане, страх и безпокойство, заседяване и социална изолация. „Създава се предпоставка за инвалидизираща ситуация. Поради страх да не паднат хората избягват да излизат навън. Застояването вкъщи обаче не им помага, тъй като би могло допълнително да забави възстановяването“, предупреждава д-р Санс. По думите му стресът и тревожността също саботират възстановителния процес. Така в крайна сметка се оформя един омагьосан кръг, за излизането от който е необходима помощ. Д-р Санс смята, че дългосрочният прием на лекарства не е решение, защото вредите биха могли да са повече от ползите.

И точно тук на помощ идва вестибуларната рехабилитация

„Важно е този метод, който повлиява положително различни вестибуларни дисфункции, да започне да се прилага рано. Именно в това е ключът към подобряване на равновесието“, изтъква д-р Санс. Нуждата от ранна намеса за предотвратяване на падане и намаляване на дискомфорта, предизвикан от световъртежа, е потвърдена и от проучване в сп. Advances in Otolaryngology.

Наши специалисти напомнят, че ефектът от вестибуларната рехабилитация при проблеми със световъртеж може да бъде усилен с…

Ентан/Entan®пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Благодарение на своята формула (флавон гликозиди, терпин лактони и проантоцианидин) продуктът подобрява оросяването на мозъка и периферното кръвообращение. Това са два ключови фактори за справяне със световъртежа.

Ефектът е клинично доказан. Проучване установява, че световъртежът, възстановяването на равновесието и стабилността в походката се повлияват успешно още през първия месец от приема. В изследвания период нито един от пациентите не съобщава за нежелани реакции. Лечението протича при отлична поносимост. Всичко това дава основание на експертите да заключат, че продуктът би могъл да се използва широко в оториноларингологията.

Търсете в аптеките или поръчайте още сега от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
4
x
До 26% намаление на ЕНТАН