съвети при разширени вени
Време за четене: ... минути
5
(1)

Съвети при разширени вени – има много, но ние ви даваме правилните. Разширените вени са не само естетически проблем. Те могат да причинят и дискомфорт. Много хора търсят естествени начини за облекчаването им преди да прибегнат до по-крайни мерки. В тази статия ще ви запознаем с различните домашни средства, които имат благоприятен ефект върху разширените вени.

Какво представляват разширените вени и защо хората търсят алтернативни съвети за справяне с тях?

Разширените вени често се появяват по краката и са причинени от слабост на венозните клапи, които пречат на кръвта да се изпомпва обратно към сърцето по най-ефективен начин. Паякообразните вени са по-леката форма на разширените и са изцяло козметичен проблем.

А, ако се чудите защо хората прибягват към различни домашни съвети при разширени вени – те са лесни за изпълнение у дома, не струват скъпо и често използват изцяло натурални съставки.

Домашни съвети при разширени вени, които може да опитате още сега

Домашните средства за борба с разширените и паякообразни вени са много популярни, защото те представляват алтернатива на медицинските процедури. Много от тези лекове могат да се използват у дома и често са по-евтини от професионално третиране. Те също така разчитат на естествени съставки, които имат положителен ефект върху здравето и са използвани от векове. В следващите редове ще ви дадем най-полезните съвети при разширени вени, които може да прилагате у дома.

  • Ябълков оцет – едно от най-известните домашни средства в борбата срещу разширените вени. Твърди се, че той има стимулиращ кръвообращението и противовъзпалителен ефект. Тези свойства помагат за насърчаване дренажа на кръвта от вените, като така се намалява появата на такъв тип проблеми. Използването му е много лесно – натопете козметичен тампон в неразреден ябълков оцет и потупвайте засегнатите зони няколко пъти дневно. Правете всичко това в продължение на няколко седмици, за да постигнете видим ефект. Въпреки това, съветваме да тествате поносимостта му върху кожата си, а ако възникне дразнене или свръхчувствителност – спрете този метод.
  • Кремове и масла, съдържащи екстракти от различни билки, са изключително ефективни в борбата срещу разширените вени. Етеричните масла като лавандулово или кипарисово също могат да подобрят кръвообращението, като по този начин облекчават симптомите. За външна употреба се препоръчват тинктури от Гинко билоба или Бял равнец. В допълнение към всичко това, диета, богата на фибри и плодове, и зеленчуци е изключително полезна за здравето на вените. Студените компреси и такива с извара също могат да осигурят облекчение.

Кога домашните средства вече не са достатъчни?

Съветите при разширени вени от домашно естество могат да бъдат добра помощ при леко изразена симптоматика. Ако не виждате подобрение, въпреки тяхната употреба или дори влошаване на състоянието, време е да потърсите професионална помощ. Посещението при лекар е от съществено значение, за да се диагностицира причината и да се започне подходящо лечение. Важно е да обръщате внимание на сигналите на тялото си.

Промени в състоянието на кожата, отоци или усещане за тежест в краката са предупредителните знаци, които трябва да приемате сериозно. В такива случаи, съветите при разширени вени за домашно лечение не могат да подобрят състоянието и дори има риск от влошаване без намеса на професионалист.

Освен съвети при разширени вени, приемайте и правилния продукт

Изберете най-доброто комплексно и природосъобразно решение – Ентан / Entan®, универсален съдов протектор с цялостен ефект върху кръвоносните съдове – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Формулата му съдържа цялостна комбинация от естествени биофлавоноиди – флавон гликозиди, терпин лактони и проантоцианидин. И то в най-оптимални дози за най-добър резултат. Редовният му прием повишава венозния тонус, също така – успешно се прилага при разширени вени, тежест и болка в краката.

Потърсете го още сега в аптечната мрежа или поръчайте онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: