разширени вени на ръцете
Време за четене: ... минути
4.2
(11)

Разширени вени на ръцете е медицинско състояние, на което повечето от нас обръщат внимание твърде късно, когато борбата с него е доста трудна. Това се дължи главно на факта, че появата на хронична венозна недостатъчност се свързва предимно с долните крайници.

Убеждението, че разширени вени може да се появят само по краката, е погрешно. Разширени вени може да се появяват на корема, репродуктивните органи и ръцете. Площта от китката до лакътя и задната част на ръката са най-уязвимите места за поява на заболяването.

Разширени вени на ръцете – симптоми

Доста често при разширени вени се получава изпъкване на кръвоносните съдове. А това предизвиква не само психологическо неудобство. Води до подуване на крайниците, може да предизвика парене и болка, особено при понижаване на атмосферното налягане.

Характерните симптоми на разширени вени на ръцете включват:

  • Значително разширяване на кръвоносните съдове
  • Подути и изпъкнали венозни възли
  • Кръвен застой
  • Неприятно усещане на пръстите – болезненост, изтръпване
  • Деформирани кръвоносни съдове

Най-често разширените вени при мъжете се считат за белег на мъжественост. И това до известна степен е вярно, когато човек е физически по-развит и вените му са видимо по-големи. Но ако те са възлести, прекалено и продължително изпъкнали, дори в напълно отпуснато състояние и при наличие на поне един от посочените симптоми, то съществува сериозна причина за пристъпване към лечение.

Отлагането може да доведе не само до редица усложнения, но и от отказ от любимо занимание или спорт.
А що се отнася до дамите, прекалено изпъкналите, възлести, вени не само че не изглеждат естетически добре на женските ръце, но и излагат по-нежния им организъм на усложнения при ненавременна реакция.

Как да се преборим с разширените вени на ръцете?

Решението е в природен продукт, който влияе благоприятно на всички симптоми на хронична венозна недостатъчност – Entan®/Ентан.

Ентан притежава доказаните лечебни свойства на Гинко билоба, чрез прецизно извлечен екстракт от листата на билката. Съчетан с най-мощния, известен в света, антиоксидант – проантоцианидин, е сигурно и ефективно природно средство срещу разширени вени на ръцете.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.2 / 5. Брой гласове: 11

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: