проблеми с вените на краката

Проблеми с вените на краката – типове и лечение

Ролята на вените е да връщат кръвта от всички зони на тялото към сърцето и белия дроб, където тя да се обогати с кислород, който отново да се транспортира към тези зони, но през артериите. Стените на вените са много по-тънки и по-малко еластични от тези на артериите. Това е основната предразполагаща причина за поява на хронични проблеми с вените, особено на краката.

Изпомпването на кръвта срещу гравитацията, от вените на краката нагоре към сърцето, е трудно. Това предразполага вените на краката много лесно да се разширяват под напора на задържащата се в тях кръв, а рискът от това допълнително се повишава с оглед по-тънките стени на вените. Слабата им еластичност от своя страна допринася за това разширяването на вените на краката да е трайно и те да не успяват да се върнат в началното си положение. Затова повечето типове проблеми с вените на краката много често хронифицират.

Проблеми с вените на краката – основни типове

Най-често срещаните типове проблеми с вените на краката са следните:

  • разширени вени – това е най-честият проблем с вените на краката, резултат от застоя на кръв в тях и натискът, който тя упражнява върху стените им.
  • тромбофлебит – възпаление на венозната стена, водещо до повишен риск от образуване на тромб във вената.
  • тромбоза на дълбоките вени – образуването на тромб в разположените в дълбочина вени на краката блокира пътя на кръвта към сърцето. Тя се задържа в дълбоките вени, водейки до разширяването им. Освен това през венозните стени преминава кръвна плазма, която се натрупва в околните тъкани и провокира характерни симптоми като оток на краката, сърбеж и болка, когато се притискат мускули или нервни окончания около вените на краката.
  • постфлебитен синдром – това е състояние, при което след овладяването на тромбозата и премахване на тромба, симптоматиката не изчезва с времето. Появата на постфлебитен синдром обикновено е остатъчна реакция поради непълно овладяване на възпалението на венозната стена. Затова постфлебитният синдром подсказва за висок риск от последващи нови тромбози и нови проблеми с вените на краката.
  • отслабване на венозните клапи – клапите, разположени на няколко места по дължината на вените на краката подпомагат еднопосочното движение на кръвта само нагоре към сърцето. При отслабване на венозните клапи или други проблеми с тях може да се получи рефлукс – връщане на кръв надолу към вените. В тези ситуации се повишава риска от всички изброени типове проблеми с вените на краката.

Универсална съдова подкрепа при проблеми с вените на краката

Природният продукт Ентан/Entan® действа като универсален съдов протектор, оказващ мощна подкрепа на всички кръвоносни съдове на тялото. Ентан съдържа екстракт от Гинко билоба и проантоцианидин, които намаляват възпалението на съдовите стени, възстановяват естествената им еластичност и намаляват риска от образуване на тромби като повишават течливостта на кръвта.

Ентан осигурява универсална съдова подкрепа при всякаква форма на проблеми с вените на краката, водещи до хронична венозна недостатъчност.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

18

Коментари

avatar