как да облекчим подути крака
Време за четене: ... минути
5
(5)

С настъпването на лятото все повече хора започват да си задават въпроса „Как да облекчим подути крака?”. Това питане е нормално, предвид сезонното обостряне на съдовите проблеми. Как да си помогнете – научете в следващите редове.

Как да облекчим подути крака? Първата стъпка е повишаване приема на течности!

Повишеният прием на вода помага за извеждане на токсините от организма и облекчаване на отоците в долните крайници. Пийте по 7 – 10 чаши вода на ден. Добавяйте към тях лимон, лайм или резенчета краставица за допълнителен прием на витамини за здрави кръвоносни съдове.

Увеличаване приема на магнезий и калий

Ако имате дефицит на магнезий е много вероятно това да е причината за подуване на долните крайници. Повишете приема му, като консумирате кашу, бадеми, спанак, броколи, авокадо, черен шоколад.

Недоимъкът и на калий може да доведе до повишаване на кръвното налягане и задържане на вода. За да поддържате баланса на течности и електролити в тялото, и намалите подуването, хапвайте банани, бял боб, сладки картофи, тиква.

Повече движение в ежедневието

Краката могат да отекат и при липса на достатъчно двигателна активност. Особено тежък става проблемът, когато на лице са и повечко излишни килограми. За да си помогнете, не се застоявайте твърде дълго в седнало или изправено положение. Движете се – правете разходки, леки тренировки или се заемете с друга активност.

Повдигане краката нависоко

Повдигането на краката нависоко помага за изтегляне на задържаната кръв от долните крайници и нормализиране на кръвообращението. Техниката е добре да се изпълнява у дома, при дълго пътуване или след продължително стоене в изправена позиция. Ако имате нужда, повдигайте краката с възглавници и докато спите.

Релаксиращи домашни практики в отговор на това как да облекчим подути крака

След дългия работен ден най-доброто облекчение на тежките и уморени крака е ваничката с английска сол. Киснете краката в хладка вода с добавена сол за около 20 минути. След това подсушете и пристъпете към масажирането им. Капнете няколко капки масло от мента, евкалипт, лавандула или лайка на дланите си. Правете леки масажни движения в посока от глезените към коленете, с особено внимание около колянната става.

Прием на мощна комбинация от биофлавоноиди – ето как да облекчим подути крака ефективно и дълготрайно!

Подуването на краката най-често е със съдов произход. За това усилията за облекчаването му трябва да бъдат насочени към подобряване на здравето на съдовете. Точно в тази насока е действието на биофлавоноидите. Природните вещества оказват мощен ефект върху всеки компонент на кръвоносната система – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове и сърце.

За да си набавите мощна комбинация от висококачествени биофлавоноиди, започнете прием на Ентан / Entan®. Най-известният и ползващ се с доверие съдов протектор на българския пазар съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди. Това са екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди, терпин лактони) и антиоксиданта проантоцианидин. Благодарение на този уникален състав, продуктът:

  • укрепва стените и повишава еластичността на кръвоносните съдове
  • възстановява и защитава ендотела на съдовете
  • намалява периваскуларното възпаление
  • увеличава течливостта на кръвта
  • повишава венозния тонус
  • подобрява кръвообращението в крайниците и цялото тяло
  • облекчава тежестта, умората и подуването на краката

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: