Разширени вени – ето кои са рисковите фактори за появата им!

разширени вениОсвен че създават естетическо неудобство, неприятните разширени вени могат да причинят и сериозни усложнения. Ето защо потенциалните рискови фактори за появата им непременно трябва да се вземат предвид. А кои са те и как успешно да се намали въздействието им, ще узнаете в настоящата статия.

Провокиращи фактори на разширени вени

Практиката показва, че основните фактори, които благоприятстват появата на разширени вени, са:

Продължителното стоене на крак – когато се налага да стоим изправени продължително време, венозното налягане в долните крайници се увеличава и кръвообращението се влошава. А това е сигурна предпоставка за развитие на разширени вени.

Генетичната обусловеност – хората, които имат фамилна анамнеза за разширени вени, са 2 пъти по-предразположени към появата на разширени вени.

Конституционната предразположеност – общата слабост на съединителната тъкан води до понижаване тонуса на венозните стени, което улеснява появата на разширени вени.

Възрастта – с напредване на годините се увеличава опасността от разширени вени.

Полът – опитът показва, че жените страдат от разширени вени в по-голяма степен от мъжете.

Незавидната позиция, в която се намират дамите, се дължи преди всичко на хормоните.

Затлъстяването – научно доказано е, че рискът от поява на разширени вени при хората с наднормено тегло е 2 пъти по-висок, отколкото при тези, които нямат проблеми с килограмите. Причината е, че поради по-голямата телесна маса упражняват по-голям натиск върху краката. В резултат периферното венозно налягане се увеличава и провокира първите симптоми на варикоза.

Запекът – трудното изхождане води до увеличаване на налягането не само в корема, но и в крайниците. Нормалният кръвоток във вените се нарушава и рискът от разширени вени нараства.

Контрацептивите – приемът на средства за предотвратяване на нежелана бременност причинява задържане на течности в женския организъм, с което се създава риск от поява на разширени вени.

Бременността – хормоналните промени, увеличеният натиск на матката върху големите кръвоносни съдове и увеличеното телесно тегло допринасят за поява на разширени вени при бременните жени.

Заседналият начин на живот – липсата на двигателна активност създава условия за застояване на кръвта в крайниците и спомага за развитието на разширени вени.

Ефективно намаляване на въздействието на провокиращите фактори на разширени вени с изцяло природно средство

Специалистите у нас горещо препоръчват на хората, предразположени към разширени вени, да заложат на Ентан/Entan®, за да ограничат максимално вредното въздействие на провокиращите фактори. Зад мощта на универсалния съдов протектор се крие пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди, които оказват благотворно въздействие върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Всяка капсула на Ентан насища организма с оптимално количество високопречистени екстракти от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин, най-силният антиоксидант, познат на човечеството. В резултат на взаимодопълващото действие на активните съставки венозният тонус се повишава, еластичността и здравината на венозните стени се увеличава и кръвотокът във вените на долните крайници се възстановява. За да разгърне Ентан многобройните си ползи, е необходими приемът му да продължи по-дълго време. Дълговременната употреба не крие рискове за здравето поради отличната поносимост и абсолютната безопасност на този дар от природата.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
5Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

14

Публикувайте коментар