разширени вени

Разширени вени – ето кои са рисковите фактори за появата им!

Освен че създават естетическо неудобство, неприятните разширени вени могат да причинят и сериозни усложнения. Ето защо потенциалните рискови фактори за появата им непременно трябва да се вземат предвид. А кои са те и как успешно да се намали въздействието им, ще узнаете в настоящата статия.

Провокиращи фактори на разширени вени

Практиката показва, че основните фактори, които благоприятстват появата на разширени вени, са:

Продължителното стоене на крак – когато се налага да стоим изправени продължително време, венозното налягане в долните крайници се увеличава и кръвообращението се влошава. А това е сигурна предпоставка за развитие на разширени вени.

Генетичната обусловеност – хората, които имат фамилна анамнеза за разширени вени, са 2 пъти по-предразположени към появата на разширени вени.

Конституционната предразположеност – общата слабост на съединителната тъкан води до понижаване тонуса на венозните стени, което улеснява появата на разширени вени.

Възрастта – с напредване на годините се увеличава опасността от разширени вени.

Полът – опитът показва, че жените страдат от разширени вени в по-голяма степен от мъжете.

Незавидната позиция, в която се намират дамите, се дължи преди всичко на хормоните.

Затлъстяването – научно доказано е, че рискът от поява на разширени вени при хората с наднормено тегло е 2 пъти по-висок, отколкото при тези, които нямат проблеми с килограмите. Причината е, че поради по-голямата телесна маса упражняват по-голям натиск върху краката. В резултат периферното венозно налягане се увеличава и провокира първите симптоми на варикоза.

Запекът – трудното изхождане води до увеличаване на налягането не само в корема, но и в крайниците. Нормалният кръвоток във вените се нарушава и рискът от разширени вени нараства.

Контрацептивите – приемът на средства за предотвратяване на нежелана бременност причинява задържане на течности в женския организъм, с което се създава риск от поява на разширени вени.

Бременността – хормоналните промени, увеличеният натиск на матката върху големите кръвоносни съдове и увеличеното телесно тегло допринасят за поява на разширени вени при бременните жени.

Заседналият начин на живот – липсата на двигателна активност създава условия за застояване на кръвта в крайниците и спомага за развитието на разширени вени.

Ефективно намаляване на въздействието на провокиращите фактори на разширени вени с изцяло природно средство

Специалистите у нас горещо препоръчват на хората, предразположени към разширени вени, да заложат на Ентан/Entan®, за да ограничат максимално вредното въздействие на провокиращите фактори. Зад мощта на универсалния съдов протектор се крие пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди, които оказват благотворно въздействие върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Всяка капсула на Ентан насища организма с оптимално количество високопречистени екстракти от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин, най-силният антиоксидант, познат на човечеството. В резултат на взаимодопълващото действие на активните съставки венозният тонус се повишава, еластичността и здравината на венозните стени се увеличава и кръвотокът във вените на долните крайници се възстановява. За да разгърне Ентан многобройните си ползи, е необходими приемът му да продължи по-дълго време. Дълговременната употреба не крие рискове за здравето поради отличната поносимост и абсолютната безопасност на този дар от природата.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

14

Публикувайте коментар