слаба памет
Време за четене: ... минути
0
(0)

Ново проучване, проведено от Американската академия по неврология, поставя връзка между 3 от най-честите здравословни проблеми днес. Оказва се, че развитието на анемия повишава с 40% риска от съдова деменция и слаба памет.

Тревожните данни от проучването показват, че страдащите от анемия трябва да полагат профилактични грижи за поддържане на периферното кръвообращение и най-вече за доброто оросяване на мозъка. Тези мерки ще имат решаващо значение за намаляване риска от отслабване на паметта и развитие на съдова деменция.

Слаба памет и съдова деменция при анемия – фактите

Анемията е широко разпространено състояние сред хората над 60-годишна възраст. Над 20% от тях имат някаква форма на анемия, а следователно са изправени пред сериозен риск и от съдови проблеми.
Проучването на Американската академия по неврология проследява състоянието на 2500 души от тази възрастова група в продължение на няколко години. Почти половината от тях са развили съдова деменция в периода на проучването, а около 15% вече са имали този проблем от по-рано. При приблизително толкова хора са отчетени и проблеми с паметта и концентрацията.

Като основна причина за връзката между анемията, слабата памет и съдовата деменция се посочва нарушеното снабдяване на мозъка с кислород. В повечето случаи то е резултат от понижения хемоглобин при страдащите от анемия.

При поне 40% от тях обаче са налице и проблеми с кръвообращението, особено в периферните зони на тялото. Студените ръце и крака са сред най-показателните симптоми на анемия, предизвикани именно от влошеното периферно кръвообращение. Точно то провокира и споменатите по-горе последствия – слабата памет и съдовата деменция при голяма част от хората с анемия. Доказаната взаимовръзка между трите състояния показва колко e важно засегнатите от анемия да полагат грижи за подобряване на кръвообращението. Тези грижи следва да се превърнат в естествено допълнение към лечението на анемия.

Слаба памет и съдова деменция при анемия – решение на проблема

За заздравяване на кръвоносните съдове, подобряване на периферното кръвообращение и оросяването на мозъка може да се разчита на Ентан / Entan®. Продуктът съдържа рационална комбинация от биофлавоноиди с благоприятен ефект върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Включените в състава му висококачествен екстракт от Гинко билоба и проантоцианидин действат ефективно за:

  • допълване лечението на широк набор от съдова патология
  • за профилактика на проблемите с паметта, концентрацията и мозъчното оросяване като цяло

Ентан е универсален съдов протектор, чието действие е доказано от редица клинични проучвания.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: