оросяване на мозъка упражнения
Време за четене: ... минути
4.3
(6)

Освен за влизане във форма, редовните физически упражнения помагат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и за поддържане на добро оросяване на мозъка. Нека разберем как подобряват мозъчното оросяване, кои са най-добрите активности и по какъв начин да се усили ефектът от тренировката.

Как физическите упражнения съдействат за по-доброто оросяване на мозъка?

Двигателната активност допринася за доброто оросяване на мозъка и усилва паметта както по директен, така и по индиректен начин.

Преките ползи от тренировките се дължат на редуциране на инсулиновата резистентност, намаляване на възпаленията и стимулиране освобождаването на растежни фактори. От всичко това зависи здравето на мозъчните клетки, растежа на нови кръвоносни съдове в мозъка и изобилието и оцеляването на новите мозъчни клетки.

Непреките ползи от редовните упражнения са следствие от подобряване на настроението и качеството на съня и редуциране на стреса и напрежението. Подобни проблеми понякога водят до когнитивно увреждане.

Кои упражнения съдействат за правилното оросяване на мозъка и подобряване на паметта?

Установено е, че аеробните активности благоприятстват оросяването на мозъка и усилват паметта.

Резултатите от проучване, проведено в Британска Колумбия, сочат, че редовните аеробни упражнения увеличават размера на хипокампуса (частта от мозъка, която отговаря за дълготрайната памет и ученето). С напредването на възрастта състоянието на хипокампуса се влошава и обемът му започва да спада с до 2% годишно. Оказва се обаче, че упражненията за съпротива, баланс и мускулен тонус нямат същия ефект върху функциите на мозъка.

Тези открития идват в точния момент, тъй като според изследователите на всеки 4 секунди е открит нов случай на деменция. Очаква се до 2050 г. от това заболяване да страдат повече от 115 млн. души в световен мащаб.

Екстракт от Гинко билоба – перфектно допълнение за по-добро оросяване на мозъка

За доброто оросяване на мозъка, подобряване на паметта и мисловните процеси, както и за цялата кръвоносна система доказано благоприятно действие има екстрактът от Гинко билоба. От хилядолетия насам човечеството се възползва от благотворното му въздействие върху функциите на мозъка. Съществуват категорични данни, че при поддържане на активен начин на живот ефектът от растението многократно се усилва.

Висококачествен стандартизиран екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) се съдържа в природния продукт Ентан / Entan®. Този универсален съдов протектор доказано подобрява микроциркулацията на мозъка. В комбинация с най-мощния антиоксидант – проантоцианидин, продуктът влияе добре на цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Съдейства за подобряване на венозния тонус и оросяването на мозъка.

Ентан има отлична поносимост и е практически безвреден. Не крие риск за здравето дори при продължителна употреба. Предлага се под формата на иновативни растителни капсули (VGcaps), които са подходящи за вегани и вегетарианци.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: