за оросяване на мозъка
Време за четене: ... минути
4.9
(8)

С оглед на ключовата роля, която играе мозъчната кръвна циркулация в организма, в настоящата статия ще се фокусираме върху начините за оросяване на мозъка. Доброто оросяване на мозъка е най-важната предпоставка за правилното му функциониране и за предотвратяването на редица тежки патологии.

Ефективни методи за оросяване на мозъка

Практикувайте аеробни упражнения

Аеробиката, позната още като кардио тренировка, включва широк спектър от упражнения, които оказват благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата и дихателната система. Практикуването им води до по-добро оросяване на мозъка и до насищане на тялото с кислород. В резултат здравето на мозъчните клетки значително се подобрява. Благотворно въздействие върху церебралния кръвоток оказват ежедневните разходки, бягането, карането на велосипед и танците.

Консумирайте определени храни

20% от кръвта, която сърцето изпомпва с всеки удар, отиват директно към мозъка. Именно така, той се насища с въглехидрати и протеини, необходими за производството на енергия. Има цяла поредица храни, които подобряват оросяването на най-кръвоснабдения орган в нашия организъм. Такива са зърнените култури (киноа, кафяв ориз, овес, ечемик, ръж). Есенциалните мастни киселини, зеленолистните зеленчуци, цитрусовите плодове, яйцата и градинският чай също се грижат за оросяването на мозъка.

За оросяване на мозъка стимулирайте мозъчната си дейност

Увеличаването на ефективността на мозъка чрез специално създадени за целта занимания също способства за усилване на церебралната циркулация. Чрез целенасоченото практикуване на мозъчна гимнастика, която поддържа живи паметта и концентрацията, се увеличава производството на нови невронни връзки. Това е предпоставка за създаване на устойчиви структури в мозъка, които в бъдеще ще помогнат за по-успешната борба с мозъчните заболявания. Челните позиции на дейностите, които допринасят за по-доброто мозъчно оросяване, са четенето, решаването на кръстословици и ребуси, изучаването на чужди езици.

Поддържайте добро настроение за отлично мозъчно оросяване

Научно доказано е, че емоциите са в пряка връзка с оросяването на мозъка. Когато човек е стресиран, депресиран или тъжен, количеството на кортизол в кръвта се повишава и мозъчната циркулация се нарушава. Изгрее ли усмивката на лицето му, гладката мускулатура в стените на кръвоносните съдове се отпуска и кръвотокът моментално се подобрява.

Приемайте природни продукти за оросяване на мозъка и грижа за цялото съдово дърво

Подобряването на церебралната кръвна циркулация е сложна задача, която изисква предприемането на комплексни мерки, повлияващи благоприятно артериите, вените, капилярите и лимфните съдове.

Ентан / Entan® е първият природен продукт у нас, който предлага пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Ентан съдържа стандартизиран екстракт от Гинко билоба и мощния антиоксидант проантоцианидин, които взаимно допълват действието си.

Ентан се приема при различни проблеми от съдов произход като разширени вени, хемороиди, шум в ушите, световъртеж и студени крайници. Ентан е универсален съдов протектор с мощно антиоксидантно действие. Няма странични ефекти и при редовна употреба доказано подобрява оросяването на мозъка.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 8

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: