сваляне на високо кръвно
Време за четене: ... минути
3.5
(2)

В много случаи лекарствата за сваляне на високо кръвно налягане са неизбежна стъпка. Но добрата новина е, че придържането към някои полезни навици доказано помага за превенция и осъществяване на контрол върху хипертонията. В следващите редове споделяме 4 от тях.

Поддържане на здравословно тегло

Наднорменото тегло или затлъстяването в дългосрочен план са една от най-сериозните предпоставки за хипертония. Добрата новина е, че свалянето дори на малка част от излишните килограми се отразява положително върху хипертонията. По-конкретно е прието, че кръвното налягане се понижава с около 1 милиметър живачен стълб (mmHg) за всеки свален килограм. Мазнините са особено опасни за кръвното налягане, когато са натрупани в областта на корема и талията. Мъжете са в риск, когато обиколката на талията е повече от 102 см, а при жените опасността се покачва при обиколка над 89 см. Все пак тези числа са относителни и може да варират при различните етнически групи.

Повече движение за сваляне на високо кръвно налягане

Редовната физическа активност може да понижи високото кръвно налягане с около 5 до 8 mmHg. Ключовото тук е да не спирате да водите активен начин на живот, защо това отново ще доведе до покачване на кръвното налягане. Препоръките на здравните експерти са да се стремите да отделяте минимум по 30 минути дневно за практикуването на умерена физическа активност. Подходящи активности са ходене, джогинг, колоездене, плуване или танци.

Сваляне на високо кръвно с по-малко сол в менюто

Намаляването на солта в менюто е още един полезен навик, който намалява кръвното налягане с около 5 до 6 mm Hg. Причината солта да е толкова опасна за сърдечно-съдовото здраве е съдържащия се в нея натрий. Високите количества натрий в организма водят до увеличаване на налягането в кръвоносните съдове, което в дългосрочен план прераства в хипертония. Добър начин да изпълните тази цел е да ограничите до минимум консумацията на преработени храни и да не добавяте допълнително сол към ястията.

Прием на природен продукт за сърдечно-съдовото здраве

За профилактика и овладяване на високо кръвно налягане пациентите у нас могат да се доверят на Ентан /Entan®. Това е изцяло натурален универсален съдов протектор, създаден с грижа за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Продуктът се грижи за кардио-васкуларното здраве благодарение на рационалната комбинация от естествени биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони) в състава си. При редовен прием резултатът е подобряване на кръвообращението и функцията на сърдечно-съдовата система. Иновативната фармацевтична форма на продукта – растителни капсули (VGcaps), го прави удачен избор за вегани и вегетарианци. Дозира се по 1 капсула 3 пъти дневно, след хранене. Оптимални резултати се наблюдават при продължителен прием. Продуктът е с отличен профил на безопасност. Няма данни за противопоказания и странични ефекти.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3.5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: