признаци за лошо кръвообращение

Признаци на лошо кръвообращение – как да ги познаем?

4.4
(7)

В следващите редове ще си поговорим за признаци на лошо кръвообращение. Запознайте се с тях и непременно вземете мерки, ако ги забележите.

Основните признаци на лошо кръвообращение

Студени крайници

Студените ръце и крака са един от най-честите симптоми на влошена кръвна циркулация сред хора от всички възрасти. Постоянното усещане за студ се дължи на факта, че поради непълноценното оросяване на крайниците настъпва спад на телесната температура.

Изтръпване и мравучкане

Усещането за изтръпване и мравучкане също аларамира за лоша циркулация на кръвта. Много често причината, довела до оплакването, е натрупването на мастни отлагания (плаки) по кръвоносните съдове, които възпрепятстват кръвообращението.

Постоянна умора

Непрестанното изтощение е друг симптом, който подсказва за влошена циркулация на кръвта. Причина за отпадналостта е по-бавното изпомпване на кръвта, което води до по-бавен транспорт на кислород, витамини и други хранителни вещества към мускулите.

Телеангиектазии

С този термин се обозначават разширени малки кръвоносни съдове. Те също за признак за недобра кръвна циркулация. Имат червен, син, или виолетов цвят. Най-често се наблюдават по краката – около глезените и под колянната става.

Разширени вени – един от най-честите признаци на лошо кръвообращение

И разширените вени, познати още като варикозни вени или варици, говорят за лошо кръвообращение. Те са резултат от слаби венозни стени и заседнал начин на живот. Срещат се и при двата пола, но по-често при жени. Важно е да се има предвид, че разширените вени не са само козметичен проблем. Те предизвикват болка, тежест, оток, сърбеж, лесна умора. Неглижирането на проблема може да доведе до тромбофлебит – възпаление на съдовата стена с образуване на кръвен съсирек.

Бавно зарастване на рани

Вследствие на лошата циркулация на кръвта белите кръвни телца, които подпомагат процеса на оздравяване, се движат бавно към раната и това води до по-трудното ѝ зарастване.

Синкаво оцветяване на кожата

Това състояние, известно още като цианоза, настъпва, когато се увеличи количеството на бедния на кислород хемоглобин в капилярната кръв. Най-често засегнати са върховете на пръстите и устните.

Дар от природата с благотворен ефект при признаци на лошо кръвообращение

Все повече специалисти у нас препоръчват универсалния съдов протектор Ентан/Entan® при наличие на симптоми на влошено кръвообращение. Този природен продукт благоприятства кръвотока и поддържа кръвоносните съдове здрави. Благотворното въздействие върху организма се дължи на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди в състава му. Всяка капсула на продукта съчетава силата на екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди, терпин лактони) и проантоцианидин. Активните съствки взаимно допълват и усилват своето действие. В резултат подобряват микроциркулацията и увеличават венозния тонус.

Продуктът се предлага в иновативни растителни капсули (VGcaps). Подходящ е за вегани и вегетарианци. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Не дразни стомаха и е подходящ за дълговременна употреба. За постигане на оптимален ефект се препоръчва продължителен прием.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.4 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
8
x
До 26% намаление на ЕНТАН