лошо кръвообращение на краката

Лошо кръвообращение на краката – ето как да го познаете!

4.9
(7)

Има редица симптоми, чиято поява подсказва, че страдаме от лошо кръвообращение на краката. В следващите редове ще изброим най-често срещаните знаци за влошена циркулация на кръвта в долните крайници.

Студените долни крайници са ясен признак за лошо кръвообращение на краката

Ако кръвта не циркулира правилно в тялото, температурата на крайници се понижава. Малките кръвоносни съдове в зоната на долните крайници се свиват, за да запазят телесната топлина, а резултатът е студени крака. Това важи и за горните крайници, които също са студени при влошено кръвообращение.

Изменение на цвета на кожата на краката

Лошото кръвообращение на долните крайници често е придружено от промяна в цвета на кожата на краката. Освен, че е студена, тя е и по-бледа и често се наблюдава сухота и лющене. Влошената циркулация на кръв към краката може да накара кожата в тази зона още да посинее или по нея да се появят лилави петна. Тези изменения в цвета на дермата се наблюдават още по носа, устните и пръстите на ръцете.

Болката, изтръпването и мравучкането по долните крайници подсказват за лошо кръвообращение на краката
Изтръпването и чувството за мравучкане по краката е недвусмислен сигнал за лоша циркулация на кръв към крайниците. Неприятните усещания са често срещани и се облекчават за кратко при смяна на позицията на краката или повдигането им над нивото на сърцето. Болката, от своя страна, е по-рядко изпитван симптом, но също насочва към влошено кръвообращение.

Подуване в областта на краката, глезените и стъпалата

Влошената циркулация на кръв към краката е причина за събиране на течности в различни области на долните крайници. Краката, глезените и ходилата видимо отичат. Това води до неприятно чувство на тежест и умора. В много случаи се стига до затруднение при изпълнението на някои физически дейности като тичане, ходене или продължително стоене в изправено положение.

Кое е правилното решение на проблема „лошо кръвообращение на краката“?

За да превъзмогнем успешно симптомите на влошена кръвна циркулация и трайно да решим проблема, е необходимо да се доверим на средства с доказан в практиката ефект. Правилният избор е да заложим на препоръчвания от специалистите природен продукт Ентан/Entan®.

Ентан е универсален съдов протектор с широк спектър на действие. Това го прави идеалното средство за поддържане на здрави артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Разработен да осигурява мощна грижа на цялото съдово дърво, Ентан трайно подобрява кръвообращението на мозъка, ретината, крайниците и вестибуларния апарат. Облекчава тежестта, умората, чувството за „оловни крака“, подобрява венозния тонус и намалява спазъма на артериите.

Ентан съдържа стандартизиран екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони), в съчетание с най-силния антиоксидант проантоцианидин. Намира се под формата на иновативните растителни капсули, като не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене и няма противопоказания.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
7
x
Най-добрата статия за разширени вени!