съдови заболявания

Кои съдови заболявания се влошават през лятото?

Много хронични заболявания се влияят от температурните промени и проявите им се влошават или облекчават според сезона. За ставните проблеми и синдрома на Рейно например се знае, че се обострят през зимата. Има обаче една група съдови заболявания, чиито прояви се влошават в периода на летните горещини.

Подуване и оток на краката – най-честото оплакване през лятото при хората със съдови заболявания. Защо?

Хроничното подуване и оток на краката може да се дължи на различни причини. Най-често то се провокира от съдови заболявания като:

Когато причината е лимфедем или тромбоза на дълбоките вени промените в температурата не влияят за влошаването на отока на краката. Когато обаче подуването е резултат от разширени вени или хронична венозна недостатъчност, високите температури са един от ключовите провокиращи фактори. Освен оток през лятото зачестяват и оплакванията от умора и тежест в краката.

Причините подуването на краката да е по-отчетливо през лятото са 2:

1. Първо, при високи температури кръвоносните съдове се разширяват, увеличaва се кръвотока и отдаването на топлина към околната среда. Повишеният кръвоток обаче повишава и кръвното налягане в отпуснатите съдове и е причина повече течност да преминава от съдовете към заобикалящите ги тъкани. Именно това е в основата на подуването и отока в тези зони.

2. Втората причина за по-честото подуване на краката през лятото е свързана с по-обилното потене през този сезон. С потта се отделя много сол, което нарушава солевия баланс на тялото. Това е още една причина, която стимулира извличането на кръвна плазма от съдовете към заобикалящите ги тъкани. Обилното потене е водеща причина за отичане на краката не само при хора със съдови проблеми, но и при напълно здрави индивиди.

Едно от основните решения, на които се разчита за справяне с хроничния оток на краката е носенето на т.нар. компресивни чорапи. Високите температури през лятото обаче предизвикват неудобство и дискомфорт. Затова е добре да се разчита на друго, още по-ефективно и напълно безопасно средство за справяне със съдови заболявания.

Ефективно природно решение при съдови заболявания от всякакъв порядък

Изпитано средство за овладяване на хроничните проблеми с кръвоносните съдове се нарича Ентан/Entan®. Той действа като универсален съдов протектор, който заздравява всички кръвоносни съдове – от големите до най-малките.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

25

Коментари

avatar