съдови заболявания

Кои съдови заболявания се влошават през лятото?

5
(1)

Много хронични заболявания се влияят от температурните промени и проявите им се влошават или облекчават според сезона. За ставните проблеми и синдрома на Рейно например се знае, че се обострят през зимата. Има обаче една група съдови заболявания, чиито прояви се влошават в периода на летните горещини.

Подуване и оток на краката – най-честото оплакване през лятото при хората със съдови заболявания. Защо?

Хроничното подуване и оток на краката може да се дължи на различни причини. Най-често то се провокира от съдови заболявания като:

Когато причината е лимфедем или тромбоза на дълбоките вени промените в температурата не влияят за влошаването на отока на краката. Когато обаче подуването е резултат от разширени вени или хронична венозна недостатъчност, високите температури са един от ключовите провокиращи фактори. Освен оток през лятото зачестяват и оплакванията от умора и тежест в краката.

Причините подуването на краката да е по-отчетливо през лятото са 2:

1. Първо, при високи температури кръвоносните съдове се разширяват, увеличaва се кръвотока и отдаването на топлина към околната среда. Повишеният кръвоток обаче повишава и кръвното налягане в отпуснатите съдове и е причина повече течност да преминава от съдовете към заобикалящите ги тъкани. Именно това е в основата на подуването и отока в тези зони.

2. Втората причина за по-честото подуване на краката през лятото е свързана с по-обилното потене през този сезон. С потта се отделя много сол, което нарушава солевия баланс на тялото. Това е още една причина, която стимулира извличането на кръвна плазма от съдовете към заобикалящите ги тъкани. Обилното потене е водеща причина за отичане на краката не само при хора със съдови проблеми, но и при напълно здрави индивиди.

Едно от основните решения, на които се разчита за справяне с хроничния оток на краката е носенето на т.нар. компресивни чорапи. Високите температури през лятото обаче предизвикват неудобство и дискомфорт. Затова е добре да се разчита на друго, още по-ефективно и напълно безопасно средство за справяне със съдови заболявания.

Ефективно природно решение при съдови заболявания от всякакъв порядък

Изпитано средство за овладяване на хроничните проблеми с кръвоносните съдове се нарича Ентан / Entan®. Той действа като универсален съдов протектор, който заздравява всички кръвоносни съдове – от големите до най-малките.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
25
x
До 26% намаление на ЕНТАН