висока кръвна захар
Време за четене: ... минути
4
(7)

Сред най-тежките последствия при диабет е появата на проблеми с кръвообращението. Основната причина за тях е увреждането на кръвоносните съдове вследствие на хронично високата кръвна захар.

Това увреждане се проявява в няколко аспекта. В настоящата публикация ще ги разгледаме по-подробно и ще предложим средство, действащо като универсален съдов протектор, който може да неутрализира „щетите“ при хронично висока кръвна захар.

Висока кръвна захар – влияние върху кръвоносните съдове

Клиничните проучвания са установили, че ефектът на високата кръвна захар върху кръвоносните съдове се изразява в:

  • Нарушения на ендотелната функция. Ендотелът (вътрешният слой на кръвоносните съдове) има важно значение за състоянието им и за способността им да се свиват и отпускат. Появата на ендотелна дисфункция може да провокира възпаление на съдовите стени и още редица нарушения
  • Повишен риск от тромбоза. При висока кръвна захар се повишава склонността на тромбоцитите да се слепват помежду си, образувайки опасни съсиреци. Те може да мигрират по хода на кръвоносната система и да запушат важни съдове, предизвиквайки животозастрашаващи тромбози
  • Прекомерно отлагане на липидни плаки. Рискът от атеросклероза при диабетиците е изключително сериозен. Установено е, че при хронично висока кръвна захар атеросклеротичните плаки са по-плътни и с по-високо от нормалното съдържание на липиди. Това значително улеснява отлагането им по стените на съдовете и ускорява тяхното стесняване.

Профилактика на съдовите увреждания при висока кръвна захар

Всеки пациент с диабет е добре да вземе превантивни мерки срещу различните типове съдова патология. Това важи особено силно за хората с висока кръвна захар, които са изложени на допълнителни рискови фактори като затлъстяване, обездвижване и др.

Наред с контролирането на кръвната захар превантивните мерки трябва да са насочени и към заздравяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението.

Идеално решение за профилактика на съдовите увреждания при диабетиците предлага природният продукт Ентан / Entan®. Той действа комплексно за неутрализиране на всички посочени негативни влияния на високата кръвна захар върху съдовете. Ентан подобрява ендотелната функция, предотвратява прекомерната агрегация на тромбоцитите и намалява риска от атеросклероза.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: