висока кръвна захар

Висока кръвна захар и диабет – ефект върху съдовете

5
(2)

Сред най-тежките последствия при диабет е появата на проблеми с кръвообращението. Основната причина за тях е увреждането на кръвоносните съдове вследствие на хронично високата кръвна захар.

Това увреждане се проявява в няколко аспекта. В настоящата публикация ще ги разгледаме по-подробно и ще предложим средство, действащо като универсален съдов протектор, който може да неутрализира „щетите“ при хронично висока кръвна захар.

Висока кръвна захар – влияние върху кръвоносните съдове

Клиничните проучвания са установили, че ефектът на високата кръвна захар върху кръвоносните съдове се изразява в:

  • Нарушения на ендотелната функция. Ендотелът (вътрешният слой на кръвоносните съдове) има важно значение за състоянието им и за способността им да се свиват и отпускат. Появата на ендотелна дисфункция може да провокира възпаление на съдовите стени и още редица нарушения
  • Повишен риск от тромбоза. При висока кръвна захар се повишава склонността на тромбоцитите да се слепват помежду си, образувайки опасни съсиреци. Те може да мигрират по хода на кръвоносната система и да запушат важни съдове, предизвиквайки животозастрашаващи тромбози
  • Прекомерно отлагане на липидни плаки. Рискът от атеросклероза при диабетиците е изключително сериозен. Установено е, че при хронично висока кръвна захар атеросклеротичните плаки са по-плътни и с по-високо от нормалното съдържание на липиди. Това значително улеснява отлагането им по стените на съдовете и ускорява тяхното стесняване.

Профилактика на съдовите увреждания при висока кръвна захар

Всеки пациент с диабет е добре да вземе превантивни мерки срещу различните типове съдова патология. Това важи особено силно за хората с висока кръвна захар, които са изложени на допълнителни рискови фактори като затлъстяване, обездвижване и др.

Наред с контролирането на кръвната захар превантивните мерки трябва да са насочени и към заздравяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението.

Идеално решение за профилактика на съдовите увреждания при диабетиците предлага природният продукт Ентан/Entan®. Той действа комплексно за неутрализиране на всички посочени негативни влияния на високата кръвна захар върху съдовете. Ентан подобрява ендотелната функция, предотвратява прекомерната агрегация на тромбоцитите и намалява риска от атеросклероза.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

12

Коментари

avatar