стимулиране на кръвообращението
Време за четене: ... минути
4.9
(20)

Ако сте от хората с вечно студени ръце и крака през зимата, несъмнено се нуждаете от стимулиране на кръвообращението! Как да се погрижите за правилната циркулация на кръвта в цялото тяло – вижте тук!

Правене на самомасаж – идеален начин за стимулиране на кръвообращението през зимата

Постоянно студените ръце и крака не са само резултат от студеното време. Ледените крайници могат да подсказват, че имате лошо кръвообращение. Можете да решите проблема, като всеки ден след събуждане си правите бърз масаж на ръцете и ходилата. За целта използвайте палците си, като с тях правите кръгови движения с лек натиск по дланите и стъпалата. За допълнително загряване на желаните зони, можете да използвате етерично масло от джинджифил.

Практикуване на физически упражнения

Спортуването е най-добрият начин да се сгорещим през студените зимни дни. Ползите от редовното практикуване на физически упражнения са множество, като една от тях е подобряване на работата на сърцето и стимулиране на кръвообращението. За това не се чудете – слагайте спортния екип и започвайте да се грижите за здравето си! Всеки ден си отделяйте поне по 30 минути за спорт – разхождайте се, тренирайте у дома и изобщо правете всичко, което ще накара кръвта ви да се раздвижи.

Ходене на сауна

Несъмнено сауната е най-приятното място, на което искаме да бъдем, когато температурите навън са минусови. Освен релаксиращи, посещенията на сауна могат да бъдат и особено полезни за хората с лошо кръвообращение. Горещата спа процедура подобрява кръвообращението и помага на клетките, тъканите и органите да се изпълнят с кислород. Изпотяването, от своя страна, пречиства тялото от токсини. Сауната има още едно благоприятно действие, което можем да използваме през зимните месеци. Тя спомага за засилване на защитните сили на организма срещу циркулиращите през студената част от годината вируси.

Похапване на „горещи” храни и подправки

Нормалното кръвообращение може да бъде насърчено чрез правилно хранене. Освен да спазваме балансирана диета, това значи и ежедневно да похапваме храни, които имат силата да ни „разгорещят”. Такива са джинджифилът, лютивият червен пипер, черният пипер, канелата, кардамонът и кимионът. Добавянето им към различни ястия подобрява храносмилането, спомага за затопляне на тялото и стимулиране на кръвообращението.

Прием на Гинко билоба за стимулиране на кръвообращението

Още от древността е познат ефектът на лечебното растение Гинко билоба по отношение на подобряване на кръвообращението. Съдържащите се в екстракта от билката биофлавоноиди съдействат това да се случи в няколко основни направления. Те спомагат за заздравяване на кръвоносните съдове чрез възстановяване на ендотелната им функция. Подобряват микроциркулацията на кръвта към мозъка, органите и тъканите, и усилват циркулацията на периферната кръв и лимфата. Подобряват течливостта на кръвта и стимулират правилното ѝ движение в цялото тяло.
За да си набавите висококачествен, чист екстракт от Гинко билоба, съдържащ пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, изберете Ентан / Entan®. Продуктът е съдов протектор №1 у нас. Преминал през редица клинични проучвания, той осигурява мощна универсална грижа за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Може да се приема при различни съдови нарушения. Ефектът му се усилва при продължителна употреба.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 20

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: