алцхаймер

Болест на Алцхаймер носи и риск от тромбоза

0
(0)

Коварната болест на Алцхаймер се асоциира с чисто неврологични и психо-емоционални разстройства, провокирани от нарушения в дейността на мозъка. Това е най-честата форма на деменция, диагностицирана предимно при хора над 65-годишна възраст.

Наред с когнитивните разстройства обаче болестта на Алцхаймер е съпроводена и от риск от чисто физически увреждания. Ново изследване показва, че поне 40% от диагностицираните с болест на Алцхаймер са предразположени към образуване на тромби и са застрашени от тромбоза. Неврологичните нарушения при Алцхаймер все още са нелечими, но съпровождащите ги проблеми с кръвообращението подлежат на пълно овладяване.

Болест на Алцхаймер – научните данни

Учени от Университета в Манчестър (Англия) доказват, че при страдащите от Болест на Алцхаймер често се установяват тромби, формирани без ясни причини. При голяма част от тях има риск от развитие на животозастрашаващи тромбози от рода на церебрална емболия. Данните са събрани при проследяване на 170 болни от Алцхаймер и съпоставяне на тяхното състояние с това на 170 здрави хора на същата възраст и от същия пол.

Проучването на английските учени е първо по рода си. В научните среди обаче заключенията от него се считат за достатъчно релевантни, доказващи наличието и на физически последствия от развитието на болестта на Алцхаймер. Как обаче следва да се пристъпи за намаляване на съдовия риск при пациентите с тази коварна болест?

Редуциране на риска от тромбоза при страдащи от болестта на Алцхаймер

От ключово значение за намаляване на доказано високия риск от тромбоза при болни от Алцхаймер са 2 фактора:

  • да се поддържа нормална течливост на кръвта
  • да се полагат грижи за заздравяване стените на кръвоносните съдове

И в двете отношения може да се разчита на природния продукт Ентан / Entan®. Включените в състава му Гинко билоба и проантоцианидин осигуряват рационална комбинация от биофлавоноиди и антиоксиданти за подобряване течливостта на кръвта, намаляване риска от слепване на тромбоцитите и поддържане целостта и здравината на съдовите стени.

Благоприятният ефектът от приема на Ентан се засилва с времето. Допълнителна полза за страдащите от болест на Алцхаймер идва от факта, че Ентан спомага за по-пълноценното оросяване на мозъка и подобрява когнитивните функции.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
8
x
До 26% намаление на ЕНТАН