оросяване на мозъка

Доброто оросяване на мозъка наистина е важно

Не е случаен фактът, че в последните години се заговори толкова мащабно за оросяването на мозъка и грижите, които трябва да се полагат в тази насока. Мозъкът координира дейността на всички органи в организма, а за да функционира нормално е необходимо да се обезпечават постоянно нуждите му от кислород и хранителни вещества, постъпващи с кръвта.
Мозъкът е най-богато кръвоснабденият ни орган. Доброто му оросяване изисква непрекъснато постъпване на голямо количество кръв към него и здрави и чисти кръвоносни съдове, по които тя да се придвижва.

Оросяване на мозъка – зависимост от възрастта на човека

Доказано е, че напредването на възрастта и остаряването на организма се отразява пряко на кръвоносните съдове в тялото и протичат редица изменения в структурата им. Освен, че намалява здравината и еластичността им, по вътрешната им повърхност се натрупва атеросклеротична плака, която намалява техния просвет. Вследствие на това се затруднява преминаването на кръвта и се нарушава кръвоснабдяването на някои телесни участъци.
Най-чувствителен към нарушеното кръвообращение е именно мозъкът. Възрастовите изменения в мозъчните кръвоносни съдове водят до намален приток на кръв към определени негови зони и влошена микроциркулация в тях. Това води до постепенно влошаване на мозъчните функции.

Последствия от лошото оросяване на мозъка

Както стана дума влошеното кръвоснабдяване води до увреждане на мозъчните функции. Появяват се:
– проблеми със слуха (шум в ушите)

– влошено зрение

– отслабена памет и концентрация

световъртеж

Влошаването на състоянието може да се избегне само чрез забавяне на увреждането на кръвоносните съдове в мозъка.

Как да подобрите оросяването на мозъка си и да повишите устойчивостта на мозъчните съдове към възрастовите промени?

Едно от ефективните и същевременно безопасни решения е приемът на природния продукт Ентан/Entan®. Той заздравява колагена и еластина в стените на съдовете и предотвратява запушването им. Освен това Ентан подобрява микроциркулацията на кръвта и улеснява кръвоснабдяването на мозъка, крайниците, ретината.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
46Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

16

Коментари

avatar