оросяване на мозъка

Доброто оросяване на мозъка наистина е важно

Не е случаен фактът, че в последните години се заговори толкова мащабно за оросяването на мозъка и грижите, които трябва да се полагат в тази насока. Мозъкът координира дейността на всички органи в организма, а за да функционира нормално е необходимо да се обезпечават постоянно нуждите му от кислород и хранителни вещества, постъпващи с кръвта.
Мозъкът е най-богато кръвоснабденият ни орган. Доброто му оросяване изисква непрекъснато постъпване на голямо количество кръв към него и здрави и чисти кръвоносни съдове, по които тя да се придвижва.

Оросяване на мозъка – зависимост от възрастта на човека

Доказано е, че напредването на възрастта и остаряването на организма се отразява пряко на кръвоносните съдове в тялото и протичат редица изменения в структурата им. Освен, че намалява здравината и еластичността им, по вътрешната им повърхност се натрупва атеросклеротична плака, която намалява техния просвет. Вследствие на това се затруднява преминаването на кръвта и се нарушава кръвоснабдяването на някои телесни участъци.
Най-чувствителен към нарушеното кръвообращение е именно мозъкът. Възрастовите изменения в мозъчните кръвоносни съдове водят до намален приток на кръв към определени негови зони и влошена микроциркулация в тях. Това води до постепенно влошаване на мозъчните функции.

Последствия от лошото оросяване на мозъка

Както стана дума влошеното кръвоснабдяване води до увреждане на мозъчните функции. Появяват се:
– проблеми със слуха (шум в ушите)

– влошено зрение

– отслабена памет и концентрация

световъртеж

Влошаването на състоянието може да се избегне само чрез забавяне на увреждането на кръвоносните съдове в мозъка.

Как да подобрите оросяването на мозъка си и да повишите устойчивостта на мозъчните съдове към възрастовите промени?

Едно от ефективните и същевременно безопасни решения е приемът на природния продукт Ентан/Entan®. Той заздравява колагена и еластина в стените на съдовете и предотвратява запушването им. Освен това Ентан подобрява микроциркулацията на кръвта и улеснява кръвоснабдяването на мозъка, крайниците, ретината.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
46Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

16

Публикувайте коментар