храни при световъртеж
Време за четене: ... минути
5
(13)

Днес ще ви представим храни при световъртеж, които ще ви помогнат да се справите със замаяността. Вижте кои са те и не се колебайте да ги опитате!

Това са най-добрите храни при световъртеж

Джинджифил

Коренът от джинджифил е много ефективен срещу световъртеж. Той успокоява стомаха и предотвратява неразположенията по време на пътуване. Освен това регулира равновесието. Добрата новина е, че може да се консумира както пресен и изсушен, така и под формата на масло, сок или чай.

Маслини

Тези малки плодчета са от голяма полза при замайване и световъртеж. Положителният им ефект се дължи на наличните танини. За да имат ефект обаче маслините трябва да се консумират веднага щом се усети прималяване.

Лимон

Този цитрус помага при много проблеми, включително и световъртеж. Можете да се насладите на полезните му свойства, като го хапвате суров или като си приготвите лимонов чай.

Портокал и грейпфрут

Наред с лимона, портокалът и грейпфрутът също могат да се използват за справяне със световъртеж. Практиката показва, че те намаляват симптомите на гадене, дезориентиране и усещане за загуба на почва под краката.

Пълнозърнест хляб – една от най-ефективните храни при световъртеж

Колкото и невероятно, да звучи хлябът от цели зърна помага при световъртеж. Обяснението е просто – той е източник на бавно разграждащи се въглехидрати. Благотворното му действие е доказано при световъртеж и гадене по време на пътуване.

Боровинки

Благодарение на галовата киселина и хидрохиноните в състава си боровинките намаляват замаяността и гаденето. Добре е да приемат сурови или под формата на сок.

Соево мляко

Млякото от соя е също е от полза при световъртеж, особено при такъв, който възниква по време на пътуване с автомобил, автобус, самолет. В допълнение подобрява храносмилането, тъй като е богато на фибри, и пази фигурата.

След като разбрахте кои са най-добрите храни при световъртеж, вече е време да научите кой природен продукт помага при замаяност

Доказани български специалисти препоръчват Ентан / Entan® при световъртеж. Положителният ефект на този природен продукт се дължи на пълната и рационална биофлавоноидна комбинация в състава му. Всяка капсула на Ентан съдържа висококачествен екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и един от най-мощните антиоксиданти проантоцианидин. Съставките са съчетани така че да оказват благоприятно въздействие върху периферното кръвообращение и всички кръвоносни съдове в организма. Практиката показва, че при редовен и продължителен прием на Ентан пристъпите на световъртеж се разреждат и постепенно отшумяват. Продуктът е напълно безвреден и има отлична поносимост. Подходящ е за дълговременна употреба. Идеално решение е за вегани и вегетарианци, защото се предлага в иновативни изцяло растителни капсули (Solucaps).

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 13

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: