срещу виене на свят
Време за четене: ... минути
5
(2)

Няма съмнение, че изпитващите неприятното състояние опитват всички методи срещу виене на свят с надеждата, че ще го преборят. И докато балансираното здравословно хранене и добрата почивка стоят в основата на елиминирането на световъртежа, има техники, които също спомагат за овладяване на състоянието. Научете кои са те в следващите редове и ги изпробвайте!

Какво действа срещу виене на свят?

Избягвайте дългите горещи душове

Вземането на горещи вани и душове може да е релаксиращо преживяване, но хората, страдащи от световъртеж трябва да го избягват. Специалистите предупреждават, че топлината разширява кръвоносните съдове, което води до понижаване на кръвното налягане. Ниското кръвно ни кара да се чувстваме замаяни. Ако все пак искате да се отдадете на отпускаща вана, изберете температура на водата близка до тази на тялото.

Преустановете тютюнопушенето и употребата на алкохол и кофеин

Прекомерната употреба на кофеин води до повишаване на сърдечния ритъм и усилва виенето на свят. Повишеният прием на кафе и кофеинови напитки нарушава качествения сън – още една причина за влошаване на световъртежа. Никотиновите изделия и алкохолните напитки действат като стимуланти, които заедно с многобройните отрицателни ефекти върху здравето, засилват и световъртежа.

Отпуснете тялото и съзнанието си с масажни техники

Масажът е добре позната и предпочитана практика за справяне със стреса и напрежението. Много хора, изпитващи световъртеж, споделят, че релаксиращият метод значително намалява чувството за виене на свят. Опитайте и техники за самомасаж и активиране на акупресурни точки по тялото, които ще ви успокоят и ще редуцират виенето на свят.

Консумирайте повече храни, богати на фибри

Рязкото повишаване, последвано от спад в нивата на кръвната захар, може да доведе до световъртеж. Такива колебания изпитваме при употреба на твърде много храни, съдържащи рафинирана захар. Специалистите препоръчват да се придържаме към диета, богата на фибри. Освен, че се грижат за доброто здраве и фигура, фибрите регулират нивата на кръвна захар.

Започнете прием на природни продукти срещу виене на свят

Едни от възможните причини за поява на виене на свят може да се крият в нарушена микроциркулация на кръвта и лошо мозъчно оросяване. Проблемите с кръвообращението са често срещани и за щастие – могат да се овладеят. За тази цел е създаден природният продукт Ентан / Entan®.

Ентан е универсален съдов протектор, решаващ успешно проблеми като световъртеж, нарушено кръвообращение, шум в ушите, лоша памет и концентрация. Той съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, осигуряващи пълна грижа за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове).

Редовният прием на Ентан заздравява кръвоносните съдове, подобрява кръвоснабдяването на вестибуларния апарат и мозъка и овладява появите на световъртеж. Благодарение на изцяло натуралния си състав, продуктът няма противопоказания и е подходящ е за прием от вегетарианци и вегани. Ефективността на Ентан се повишава с продължителността на приема.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: