разширени вени при мъже
Време за четене: ... минути
5
(2)

Развитието на разширени вени при мъже е по-рядко срещано, отколкото при жените, но не бива да подценяваме проблема. Причината е, че състоянието обикновено се приема като козметичен дефект, но в по-редки случаи може да доведе до усложнения, свързани с кръвообращението. В следващите редове споделяме повече за симптомите на разширени вени, рисковете за развитието им при мъжете и стратегии за овладяване на състоянието.

Симптоми на разширени вени при мъже

Разширените вени при мъжете обикновено са видимо изпъкнали и най-често са локализирани в долната част на краката. Освен козметичния дискомфорт, когато съдовете са сериозно увредени, както при жените, така и при мъжете може да се появяват съпътстващи оплаквания. Обяснението е в намалената еластичност на венозните стени. Това нарушава функцията на еднопосочните венозни клапи, които не позволяват кръвта да се връща обратно. Когато се събере повече кръв, вените се подуват и разширяват, което може да предизвика:

Защо мъжете страдат от разширени вени?

Доказано е, че разширените вени са по-разпространен проблем сред дамите, но това не означава, че силния пол е „имунизиран“ срещу варикоза. Една от основните предпоставки за разширени вени при мъжете е напредването на възрастта, защото с годините по-често се наблюдава отслабване на венозните стени, загуба на тонус и мускулна маса. Но възрастта далеч не е единствения рисков фактор за разширени вени при господата. Наследствената обремененост, затлъстяването и заседналия начин на живот също предразполагат към развитие на състоянието. Оказва се, че и начинът, по който протича ежедневието е от значение. Например хората с професии, които изискват прекарването на дълги часове в седнало или статично изправено положение, са в повишена опасност от разширени вени. Причината е, че в тези случаи се нарушава кръвообращението. Друга рискова група са пушачите, защото химикалите в цигарения дим доказано увреждат структурата и функцията на кръвоносните съдове, включително вените.

Универсално решение от природата срещу разширени вени

За овладяване на разширени вени спокойно може да се доверите на Ентан / Entan®. Този универсален съдов протектор е разработен специално с грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. В природния състав на продукта са съчетани естествени биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони, проантоцианидин) с мощно влияние върху кръвоносните съдове и венозното кръвообращение. Редовният прием на продукта облекчава тежестта, болката и отока в краката. Натуралното средство е с доказана ефективност и висок профил на безопасност. Няма данни за противопоказания и странични ефекти, дори при дълговременна употреба. Действието на продукта е подсилено от иновативната фармацевтична форма, в която се предлага – изцяло растителни капсули (VGcaps). Подходящ е за прием от вегани и вегетарианци.

Може да закупите от аптеките в страната или на един клик разстояние от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: