разширени вени през лятото
Време за четене: ... минути
5
(1)

Разширени вени през лятото – проблем, познат на мнозина. С повишаването на температурите, желанието за охлаждане става все по-голямо. Особено при хората с венозни проблеми, които търсят облекчение в жегите. Разширените вени през лятото не само причиняват повече болка и подуване, но и изглеждат неестетично.

Разширени вени през лятото – какъв е ефектът на топлината?

През горещите дни, кръвоносните съдове се разширяват и кръвта тече по-бързо, което води до увеличено налягане във вече болните вени. Това може да причини болка, подуване и усещане за напрежение в краката. Бременните жени са особено уязвими към този проблем. Съветваме бременните жени да следят тялото си и при симптоми като сърбеж или тежест в краката да се консултират с лекар.

Разширени вени през лятото и операция – добра идея ли е?

Въпреки че лечението на разширени вени е възможно и през лятото, препоръчваме по-хладните сезони за операции. След оперативното лечение пациентите трябва да носят поддържащи чорапи, което е по-неудобно в горещото време. Въпреки това, съвременните технологии позволяват безопасно и внимателно лечение на разширени вени дори през лятото.

Разширени вени през лятото – съвети

Естествено, ние сме подбрали най-добрите съвети за разширени вени през лятото, които може да последвате. А, ето ги и тях:

  • Хидратация – пийте 2 до 3 литра вода на ден, за да поддържате хидратацията в тялото си. Избягвайте алкохола, който разширява кръвоносните съдове
  • Хранене – насладете се на Средиземноморската кухня, богата на зеленчуци и здравословни масла, както и риба. Студените супи са особено подходящи през лятото
  • Движение – редовното движение е важно за венозното ви здраве. Разходките и карането на велосипед са отлични начини за поддържане на активността
  • Почивка – повдигайте краката си редовно, за да улесните кръвообращението

Разширени вени през лятото – как да ги прикрием?

За тези, които искат да скрият разширените вени през лятото, има няколко трика:

  • Камуфлажен грим – високопокривният и качествен грим може да скрие разширените вени
  • Цветен спрей за тяло – нанесете равномерно за скриване на вените
  • Автобронзанти – осигуряват свеж, приятен тен и отвличат вниманието от вените
  • Модни решения – носете по-дълги поли или панталони, които подчертават личния ви стил и скриват вените

Малко помощ от природата срещу разширени вени през лятото

За щастие, природата предлага няколко ефективни решения за облекчаване на симптомите и подобряване на състоянието. Два от тези естествени лекове са екстрактът от борова кора и билката зърнастец.

    • Екстрактът от борова кора е познат със своите множество полезни свойства, които го правят ефективен при лечение на хронична венозна недостатъчност и свързаните с нея проблеми. Той притежава антиоксидантни, антитромботични, вазодилативни, противовъзпалителни и стабилизиращи колагена ефекти. Тези свойства помагат за намаляване на възпалението и подобряване на кръвообращението, което е от съществено значение за справяне с разширените вени.
    • Зърнастецът е билка, широко използвана в народната медицина за лечение на разширени вени. Консумирането на зърнастец под формата на чай може значително да подобри състоянието на вените, както и да помогне при хемороиди и проблеми с кръвообращението. Чаят от Зърнастец е богат източник на флавоноиди, включително и рутин, което е вещество, препоръчвано при различни съдови заболявания.

Разширените вени през лятото могат да бъдат огромен проблем, но с правилна грижа и консултация със специалист, симптомите могат да бъдат облекчени. Ранното лечение е ключово за предотвратяване на усложнения и поддържане на добро венозно здраве. Спазването на съветите за хидратация, хранене, движение и почивка ще помогне да преживеете летните жеги здрави и щастливи.

Естествен лек за разширени вени през лятото

Изберете най-доброто комплексно и природосъобразно решение за вашите съдове – Ентан / Entan®. Това е универсален съдов протектор, който оказва цялостен положителен ефект върху артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Формулата на продукта включва комбинация от естествени биофлавоноиди, като флавон гликозиди, терпин лактони и проантоцианидини, предоставени в оптимални дози за максимален ефект. Редовният му прием повишава венозния тонус и успешно помага при разширени вени, тежест и болка в краката.

Можете да го откриете в аптечната мрежа или да го поръчате онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: