Шум в ушите високо кръвно налягане
Време за четене: ... минути
5
(2)

Изследване свързва появата на шум в ушите (тинитус) и прогресивната загуба на слух с хронично високо кръвно налягане при лица на възраст между 45 и 64 години. В статията споделяме полезна информация за връзката помежду им.

Повече за двете състояния

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ всеки 1 от 3-ма възрастни живее с високо кръвно налягане. Допълнителни данни показват, че 20% от засегнатите не знаят, че са с хипертония. Сърдечният мускул непрекъснато изпомпва кръв към тялото. Кръвното налягане се изразява в това какво съпротивление среща кръвта докато премине през кръвоносните съдове. Стесняването и намалената еластичност на съдовете, обикновено вследствие на натрупването на атеросклеротични плаки, води до повишаване на налягането. За хипертония говорим при измерване на стойности над приетото за нормално 120/80 mm Hg.

За шум в ушите говорим, когато чувате звук или звънтене, които не се произвеждат извън тялото ви. Състоянието се описва по различен начин от пациентите – като бучене, свирене, пищене, свистене, съскане, тиктакане и др. Хроничният тинитус в повечето случаи води до прогресивна загуба на слух, което значително влошава качеството на живот. При появата на този симптом е препоръчително да потърсите лекарска помощ, тъй като може да е индикация за основен здравословен проблем.

Когато усещането за шум в ушите е в синхрон с пулса, причината е високо кръвно налягане

При хората с хипертония шумът в ушите е често срещано оплакване. Според изследване, публикувано в NCBI, 44% от пациентите с тинитус имат също хипертония. Връзката между двете състояния се дължи на деликатната мрежа от кръвоносни съдове в слуховата система. При повишаване на кръвното налягане се появява усещане за пулсиране или изпомпване в ушите. Липсата на достатъчен приток на кръв към ухото при високи стойности на кръвното налягане може да се отрази негативно върху слуха. Когато неприятните симптоми при тинитус са причинени от хипертонията, за справяне с дискомфорта трябва да се овладее първопричината за проблема.

За нормализиране на кръвното налягане и овладяване на шума в ушите се доверете на изцяло природен универсален съдов протектор

Ентан / Entan® е природен продукт, който оказва цялостна грижа за здравето на сърдечно-съдовата система, в частност на кръвоносните съдове. Мощният му ефект се дължи на биофлавоноидната комбинация в състава му, извлечена от лечебното растение Гинко билоба и допълнена от мощния антиоксидант проантоцианидин. Натуралните фитохимикали спомагат за подобряване на кръвообращението и функциите на сърдечно-съдовата система. Повлияват благоприятно еластичността и здравината на кръвоносните съдове. Редовният прием на продукта спомага за стабилизиране на високото кръвно налягане в дългосрочен план и подобрява микроциркулацията на кръв към вътрешното ухо. Не предизвиква странични ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

Може да закупите от аптеките или да поръчате още сега от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: