шум в ушите

Шум в ушите – още един провокиращ фактор!

Наранявания в областта на главата и шията са причина за появата на шум в ушите (тинитус) при всеки десети човек. Това е заключението на учени от Здравната служба в Орегон и Университетската клиника по ушно-носно-гърлени болести. В следващите редове ще узнаете как са достигнали до него.

Как изследователите установяват, че травмите на главата и шията са провокиращ фактор на шум в ушите?

Научният екип провежда изследване сред 2 400 пациенти с хроничен шум в ушите. Участниците са били запитани за причината, довела до оплакването. Повече от 12% от анкетираните сочат като първопричина за проблема нараняване на главата или шията. При една трета от тях неприятното усещане за бучене в ушите се отключва, след като са претърпели инцидент, свързан с еднократен удар в главата или шията. При останалите две трети неприятното състояние е резултат от многократни удари по главата или от съчетани травми на главата и шията. В сравнение с други пациенти с шум в ушите, членовете на групата, чийто проблем е провокиран от увреждания на главата или шията, има значително по-занижено качество на живот. Отчетливият дискомфорт, който изпитват в ежедневието, е обусловен от факта, че шумът в ушите е съпроводен от спад в концентрацията, нарушения в паметта, смущения в съня и невъзможност за отпочиване. Освен това честотата на шума, регистриран от слуховия им анализатор, е три пъти по-висока, отколкото при останалите потърпевши. Количествената оценка на симптомите, причинени от шума в ушите, свидетелства за тежко изразена симптоматика. Вероятно поради невъзможността да се справят сами със ситуацията, страдащите от шум в ушите вследствие на нараняване в областта на главата или шията, се обръщат по-бързо за помощ към специалист. Обикновено това се случва около 2,3 г. след появата на проблема. За сравнение, останалите пациенти с тинитус посещават кабинета на отоневролог приблизително 6,9 години след началото на оплакването.

По какъв начин да се преодолее шумът в ушите, провокиран от наранявания на главата и шията?

Американските учени приканват хората с шум в ушите, независимо от причината, довела до появата му, да не отлагат посещението при лекар, тъй като тинитусът може да прогресира до форма, която сериозно застрашава слуха. Видни български специалисти УНГ се присъединяват към техния призив и горещо препоръчват на засегнатите да заложат на Ентан/Entan®, за да се справят с проблема. Този универсален съдов протектор успешно се прилага за лечение на проблеми с периферното кръвообращение, какъвто е тинитус, благодарение на рационалната комбинация от биовлавоноиди в състава си. Всяка растителна капсула от Ентан доставя на организма оптимално количество биофлавоноидни съединения (флавон гликозиди и терпин лактони), извлечени от листата на Гинко билоба. Действието им е допълнено от проантоцианидин – един от най-мощните антиоксиданти, познат на човечеството, който е производен на флавоноидите.

При редовен и продължителен прием на Ентан силата на шумът в ушите прогресивно намалява и начинът на живот на страдащия се нормализира. Поради изцяло природния си произход продуктът не крие риск от нежелани ефекти дори при дълговременна употреба.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
16Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

14

Коментари

avatar