Причини за хемороиди
Време за четене: ... минути
5
(2)

Полезно е да сме информирани кои навици могат да се окажат изненадващи причини за поява на хемороиди. Състоянието е широко разпространено и всеки може да се сблъска с болката и дискомфорта в даден етап от живота си. В статията споделяме какво предизвиква развитието на хемороиди и естествен начин, по който да овладеете състоянието.

Вдигане на тежести

Добре известен факт е, че обездвижването е една от основните причини за поява на хемороиди. Но от друга страна прекомерното натоварване, независимо дали е част от работния процес или с тренировъчна цел, също може да предизвика или да влоши състоянието. Обяснението е, че при вдигане на тежко значително се увеличава напрежението в аналната мускулатура. Това може да доведе до възпаление и подуване на вените в областта около ануса.

Продължителни полети със самолет – сред най-неочакваните причини за хемороиди

Смята се, че прекалено продължителните полети със самолет са предпоставка за развитието на хемороиди, защото човек прекарва дълго време в седнало положение. Това затруднява цялостното кръвообращение, включително и в аналната зона. Също така често пътниците отлагат посещението на тоалетна по време на полет. В резултат екскрементите се втвърдяват и изхождането става много по-трудно и болезнено.

Запек

Страдащите от хроничен запек са изложени на риск от поява на хемороиди. Причината е, че повишеното усилие при дефекация предизвиква увеличаване на налягането в тазовото дъно. Това води до разширяване на вените в долната част на дебелото черво, което затруднява оттичането на кръвта и предизвиква разширяването им. Възможно е да се забележат капчици кръв върху изпражненията.

Бременност

Жените в детеродна възраст са изложени на повишен риск от развитие на хемороиди по време на бременност. Разширените вени в аналната област са следствие от уголемяване на матката под влияние на хормонални промени. Тя започва да притиска кръвоносните съдове, което затруднява кръвообращението около ануса. Качването на килограми и напрежението върху таза са допълнителна предпоставка за развитието на хемороиди.

Има много различни причини за хемороиди, но едно природно средство осигурява универсално решение на проблема

Заздравяването на кръвоносните съдове е най-ефективната стратегия за предпазване от неприятните хемороиди. За тази цел може да се доверите на Ентан / Entan® – универсален съдов протектор с изцяло природен произход. Продуктът оказва пълна грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Мощният му ефект срещу хемороиди се дължи на рационалната комбинация от Гинко билоба и антиоксиданта проантоцианидин. Двете активни съставки работят в синергия за укрепване стените на вените в ануса и подобряване на еластичността им чрез заздравяване на колагена и еластина в тях. По този начин продуктът значително намалява риска от развитие на хемороиди и облекчва дискомфорта при вече съществуващи такива. Оптимални резултати се наблюдават при продължителен прием. Естественият произход и висококачествен състав гарантират безопасността на продукта като няма данни за противопоказания.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: