помощ при хемороиди
Време за четене: ... минути
5
(2)

Макар и темата все още да е табу в публичното пространство, мнозина се нуждаят от помощ при хемороиди. Според статистиката поне 50% от пълнолетните граждани на САЩ са изпитвали неприятните симптоми на деликатното състояние на свой гръб. Възпалените хемороиди могат да причинят сериозен дискомфорт като сърбеж, парене, раздразнение на кожата и дори кървене. За да ви спестим смущаващите оплаквания, в следващите редове споделяме открито най-важното по темата за превенцията и овладяването на хемороиди.

Превенция на хемороиди

Диетата, в която преобладават богати на фибри храни, е сред най-сигурните начини да предотвратите появата на хемороиди. Експертите препоръчват да се хапват по 20-30 грама фибри дневно. Следващата стъпка е пиенето на достатъчно вода. Този полезен навик улеснява изхождането и намалява опасността от възпаление на хемороидалната тъкан, поради напъване при запек. От друга страна заседналият начин на живот е основен рисков фактор за появата на хемороиди, защото нарушава нормалната циркулация на кръвта, включително в ректалната зона. Ето защо е добре да се раздвижвате на всеки час-два, дори и за малко. Важно е да уточним, че силовите тренировки, когато се изпълняват с прекалено тежки килограми, също крият риск от появата на хемороиди, заради повишеното напрежение.

Помощ при хемороиди в зависимост от степента на обостряне

Лекарите характеризират хемороидите в 4 степени, според вида и тежестта на оплакванията. В началната фаза на състоянието най-добър ефект дава стриктното придържане към подходящ хигиенно-диетичен режим. При втора степен може да добавите домашни подходи като седяща вана с английска сол за успокояване на раздразнената тъкан и намаляване на възпалението. Още идеи за природна помощ при хемороиди ще откриете тук.

Ако смущаващите симптоми при възпаление на хемороидалната тъкан не отшумяват, може да се доверите на някоя от популярните неинвазивни терапии, като лигиране с ластик, целящо да спре притока на кръв към възпалената тъкан. В резултат подутия хемороид „изсъхва“ и пада самостоятелно. Процедурата е бърза, сравнително безболезнена и не изисква дълъг възстановителен период, като често пациентите могат да се върнат на работа още на следващия ден. Друг подход е прилагането на инфрачервена фотокоагулация, при която лекарят използва инфрачервена светлина, за да прекъсне кръвоснабдяването на хемороидалната тъкан, което я кара да се свие.

Трета и четвърта степен са напредналите фази на състоянието, които може да наложат хирургическо лечение. За вътрешни хемороиди от трета степен говорим, когато хемороидът излиза извън ануса, но може да бъде ръчно върнат обратно. А степен 4 е, когато хемороидът е постоянно извън ануса. Тези случаи изискват задължителна консултация със специалист, който да назначи най-подходящото лечение.

Природна терапия за овладяване на хемороиди

Заздравяването на кръвоносните съдове е най-ефективната стратегия за превенция на хемороиди. За тази цел може да се доверите на Ентан / Entan® – изцяло натурален универсален съдов протектор. Продуктът е създаден с грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Мощният ефект срещу хемороиди се дължи на рационалното съчетание от флавон гликозиди, терпин лактони и антиоксиданта проантоцианидин. Съставките имат взаимодопълващо се действие за укрепване стените на вените в ануса и подобряване на еластичността им чрез заздравяване на колагена и еластина в тях. По този начин продуктът значително намалява опасността от развитие на хемороиди и облекчава дискомфорта при вече съществуващи такива. Оптимални резултати се наблюдават при продължителен прием. Естественият произход и висококачествен състав гарантират безопасността на продукта като няма данни за противопоказания.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: