как да се предпазим от хемороиди
Време за четене: ... минути
4.7
(23)

В текущата публикация ще засегнем една много важна тема, а именно как да се предпазим от хемороиди. Методите за протекция, които ще предложим, са подходящи за всички. С особено значение са за хората, които са изложени на висок риск от поява на хемороиди. Ето и доказано работещите решения:

Без въздържане от използване на тоалетна

Не се борете с нуждата от изхождане. Това е първият и най-важен съвет за предпазване от поява на хемороиди, който специалистите дават. При отлагане посещението на тоалетна екскрементите се втвърдяват и изхождането става много по-трудно и болезнено. При редовно повтаряне на тази грешка е много вероятно да пострадате от хемороиди. В тази връзка, не иницирайте изхождане, ако не чувствате естествена нужда за такова. Излишното напрежение върху вените на ректума също може да предизвика хемороиди.

Повече фибри в диетата – ето как да се предпазим от хемороиди

Консумирайте повече от полезните влакнини, за да не се налага да се борите с хемороидите. Неприятният проблем се появява често при хората, които не се изхождат редовно. Фибрите поддържат именно доброто движение на червата за редовна и пълна дефекация. Най-добрият начин да се запасите с достатъчно фибри е чрез пълноценна диета. Стремете се към набавяне на 25-30 грама дневно. Добри източници на влакнини са пълнозърнестите храни, бобови култури, семена, зеленчуци и плодове.

Редовна двигателна активност

Ежедневното движение стимулира добрата активност на червата и редовната дефекация. Обратно, заседналият начин на живот често води до постоянна констипация и лесна поява на хемороиди. За това не се чудете излишно, а се раздвижете. Само 20-30 минути дневно леки упражнения ще ви помогнат да забравите за проблема хемороиди. След като се поизпотите, не забравяйте да пиете и много вода. Добрата хидратация е ключов метод за успешна превенция на хемороиди.

Спазване на добра хигиена

Тази стратегия на пръв поглед изглежда спорна. Но според научни изследвания, добрата хигиена играе реална роля за предпазване от хемороиди. В проучване на 138 души, учени установяват, че почистването с вода и измивно средство след дефекация проявява значителен ефект върху това дали човекът ще получи хемороиди.

Заздравяване на кръвоносните съдове – най-ефективната стратегия в отговор на въпроса „Как да се предпазим от хемороиди?”

Заздравяването на кръвоносните съдове е гаранция за предпазване от хемороиди. А за успешното изпълнение на тази задача се доверете на Ентан / Entan®. Продуктът е най-ефикасният универсален съдов протектор у нас, който оказва пълна грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Безспорният си ефект срещу хемороиди дължи на рационална комбинация от Гинко билоба и мощния антиоксидант проантоцианидин. Двете естествени активни съставки работят в синергия за укрепване на стените на вените в ануса и подобряване на еластичността им чрез заздравяване на колагена и еластина в тях. По този начин продуктът свежда риска от образуване на хемороиди до минимум. За разкриване на пълния ефект е необходимо природното средство да се приема редовно и продължително време. Поради висококачествения състав и натурален произход на активните вещества продуктът няма странични ефекти.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 23

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: