периферна артериална болест диабет

Периферна артериална болест при хора с диабет тип 2

0
(0)

Периферна артериална болест (ПАБ) е хронично заболяване, което се среща при голям процент от хората с диабет тип 2. Характеризира се с увреждане на стените на артериите на долните крайници и тяхното постепенно стесняване и запушване в резултат на системна атеросклероза. Заболяването създава риск от сърдечно-съдови инциденти.

Въздействие на периферна артериална болест при хора с диабет тип 2

Епидемиологични проучвания потвърждават за съществуваща връзка между диабет тип 2 и завишено преобладаване на периферна артериална болест.

Данните от проучване на Framingham Heart Study показват, че около 20% от пациентите с ПАБ страдат от диабет тип 2. Това не са официални данни, тъй като при много от хората не се проявяват симптоми.

Факт е, че рискът от периферна артериална болест е сравнително по-висок при пациенти с диабет. Исхемичният риск също е по-висок при пациенти с диабет, в сравнение с хората, които не страдат от захарна болест. Освен това, атеросклерозата е причина за най-висок процент на усложненията при пациенти с диабет тип 2.

Диагностициране на периферна артериална болест при пациенти с диабет тип 2

Периферната артериална болест значително усложнява живота на хората с диабет тип 2. Наблюдава се ограничаване в движението, вследствие на периодично накуцване и болка по време на ходене, причинена от недостатъчно кръвоснабдяване на крайниците.

Ранната диагностика и лечение на периферна артериална болест при хора, страдащи от диабет тип 2, е от особено значение. Чрез своевременен контрол се ограничава рискът от сърдечни заболявания и може да се сведе до минимум вероятността от дългосрочна инвалидност.

Превенция на периферна артериална болест чрез прием на универсален съдов протектор

Необходимо е пациентите с диабет да предприемат необходимите превантивни мерки срещу различните видове съдова патология. Това се отнася най-вече за хората с повишени стойности на кръвна захар. Причината е в трайно високите ѝ нива, които водят до увреждане на кръвоносните съдове и възпрепятстване течливостта на кръвта.

Като универсален съдови протектор специалистите препоръчват Ентан / Entan®, който се грижи за кръвоносните съдове и доброто кръвообращение.

Ентан е природен продукт, който е подходящ за профилактика на съдовите увреждания при хората с диабет. Ефектът му се дължи на пълната биофлавоноидна комбинация – екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и най-мощния познат на човечеството антиоксидант – проантоцианидин. Ентан оказва благоприятен ефект върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Продуктът може да се прилага при диабетна ретинопатия, атеросклероза, състояния след инсулт, при нарушения на паметта и концентрацията, разширени вени и др.

Ентан се дозира по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Продуктът няма странични ефекти и е практически безвреден при продължителна употреба.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
14
x
До 26% намаление на ЕНТАН