периферна артериална болест диабет

Периферна артериална болест при хора с диабет тип 2

Периферна артериална болест (ПАБ) е хронично заболяване, което се среща при голям процент от хората с диабет тип 2. Характеризира се с увреждане на стените на артериите на долните крайници и тяхното постепенно стесняване и запушване в резултат на системна атеросклероза. Заболяването създава риск от сърдечно-съдови инциденти.

Въздействие на периферна артериална болест при хора с диабет тип 2

Епидемиологични проучвания потвърждават за съществуваща връзка между диабет тип 2 и завишено преобладаване на периферна артериална болест.

Данните от проучване на Framingham Heart Study показват, че около 20% от пациентите с ПАБ страдат от диабет тип 2. Това не са официални данни, тъй като при много от хората не се проявяват симптоми.

Факт е, че рискът от периферна артериална болест е сравнително по-висок при пациенти с диабет. Исхемичният риск също е по-висок при пациенти с диабет, в сравнение с хората, които не страдат от захарна болест. Освен това, атеросклерозата е причина за най-висок процент на усложненията при пациенти с диабет тип 2.

Диагностициране на периферна артериална болест при пациенти с диабет тип 2

Периферната артериална болест значително усложнява живота на хората с диабет тип 2. Наблюдава се ограничаване в движението, вследствие на периодично накуцване и болка по време на ходене, причинена от недостатъчно кръвоснабдяване на крайниците.

Ранната диагностика и лечение на периферна артериална болест при хора, страдащи от диабет тип 2, е от особено значение. Чрез своевременен контрол се ограничава рискът от сърдечни заболявания и може да се сведе до минимум вероятността от дългосрочна инвалидност.

Превенция на периферна артериална болест чрез прием на универсален съдов протектор

Необходимо е пациентите с диабет да предприемат необходимите превантивни мерки срещу различните видове съдова патология. Това се отнася най-вече за хората с повишени стойности на кръвна захар. Причината е в трайно високите ѝ нива, които водят до увреждане на кръвоносните съдове и възпрепятстване течливостта на кръвта.

Като универсален съдови протектор специалистите препоръчват Ентан/Entan®, който се грижи за кръвоносните съдове и доброто кръвообращение.

Ентан е природен продукт, който е подходящ за профилактика на съдовите увреждания при хората с диабет. Ефектът му се дължи на пълната биофлавоноидна комбинация – екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и най-мощния познат на човечеството антиоксидант – проантоцианидин. Ентан оказва благоприятен ефект върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Продуктът може да се прилага при диабетна ретинопатия, атеросклероза, състояния след инсулт, при нарушения на паметта и концентрацията, разширени вени и др.

Ентан се дозира по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Продуктът няма странични ефекти и е практически безвреден при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

13

Коментари

avatar