магнитни бури кръвно налягане
Време за четене: ... минути
5
(5)

Все по-актуална става темата магнитни бури и негативните последици, които носят със себе си, особено по отношение на кръвното налягане. Статистиката сочи, че в дните на слънчеви изригвания, търсенето на спешна медицинска помощ се увеличава с около 20% в сравнение с останалите дни. В рискова група остават по-възрастните хора и тези с проблеми със сърцето. Освен това се обострят хроничните заболявания, алергиите, повишава се нервното напрежение и последиците от него като безсъние например. Разберете защо комбинацията между магнитните бури и кръвното налягане може да бъде опасна и какви мерки да предприемете.

Какво е обяснението за влиянието на магнитните бури върху кръвното налягане?

По време на магнитна буря се смята, че се потиска синтеза на хормона мелатонин, който регулира биоритмите, имунитета и адаптирането на организма към външни влияния. В резултат на стреса надбъбречните жлези компенсират като произвеждат по-голямо количество кортизол и адреналин. Заради хормоналния дисбаланс от строя излиза и вегетативната нервна система, която отговаря за стабилното състояние на организма във всякакви условия. След което настъпват смущения в провеждането на електрически импулси към сърцето, а това от своя страна предизвиква:

  • Сърцебиене
  • Хиперточни кризи
  • Аритимия
  • Екстрасистоли

Симптомите при магнитни бури не са за подценяване, особено за хората с колебания в кръвното налягане

Високото кръвно налягане често може да причини сериозни здравословни състояние без никакви предупредителни симптоми. А това прави връзката между магнитните бури и кръвното налягане още по-обезпокоителна. Слънчевите изригвания нарушават и мозъчното оросяване, освен кръвообращението, заради намалената концентрация на кислород във въздуха. В резултат настъпва така наречения кислороден глад на тъканите и всички последващи симптоми от това като:

  • Промени в артериалното налягане
  • Повишаване вискозитета на кръвта
  • Главоболие
  • Слабост или вялост
  • Безсъние или повишена сънливост
  • Промяна в апетита – най-вече понижаване
  • Обостряне на хронични заболявания, включително депресия, апатия и други

Най-сериозни са отраженията във физическото състояние 1-2 дни след магнитната буря, а най-опасни остават последиците от сърдечни кризи, инфаркти и инсулти.

Мерки за предприемане при магнитни бури за хората с проблеми с кръвното налягане

Хората, които вече страдат от хипертония или от други сърдечни заболявания са особено уязвими през периода на магнитните бури. Затова и е важно да се предприемат навременни мерки за предотвратяване на сериозни последици от състоянието. Като за начало е необходимо първо винаги да се информирате за космическата прогноза за времето, тоест кога ще последва слънчево изригване. След което е важно да останете спокойни и да намалите нивата на стрес. Консумиране на здравословни храни и ограничаване количеството сол ще намалят значително риска от промени в кръвното налягане. Също така увеличения прием на течности за сметка на кофеина и алкохола със сигурност ще помогне за облекчаване на общото състояние на организма.

Помощ от природата за регулиране на кръвното налягане при магнитни бури

За регулиране на кръвното налягане при магнитни бури, а и през цялата година, специалистите препоръчват Ентан / Entan. Това е универсален съдов протектор, специално създаден да се погрижи за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Благодарение на рационалната комбинация от проантоцианидин – 80 мг и екстракт от Гинко Билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) – 40 мг се подпомага функцията на кръвоносните съдове и по-доброто кръвообращение. Над 10 клинични проучвания свидетелстват за успеха му в съдовата патология. Редовният прием подобрява функцията на сърдечно-съдовата система. Иновативната растителна капсула – VGcaps, го прави удачен избор при вегетарианци, вегани и постещи. Продуктът е с отличен профил на безопасност. Приема се след хранене 3 пъти дневно по 1 капсула. За оптимални резултати е необходим продължителен прием.

Не се колебайте и го потърсете в аптечната мрежа в страната или го поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където ще намерите атрактивни промоции.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: