болки в краката
Време за четене: ... минути
0
(0)

На хроничните болки в краката трябва да се обръща необходимото внимание. Особено в случаите, когато болките са дълбоки и се усилват при натоварване на краката. Проучванията показват, че повечето пациентите търсят лекарска помощ едва когато те станат нетърпими. Ненавременните мерки обаче може да доведат до животозастрашаващи последствия.

Болки в краката

Най-честите причини. В болшинството от случаите хроничните болки в краката се дължат на съдови проблеми и нарушено оросяване. Основна причина за тях е развитието на периферна съдова болест в една от двете й основни форми:

При тези състояния са налице няколко фактора – втвърдяване на периферните кръвоносни съдове, възпаление на стените им, увреждане на ендотела (най-вътрешният им слой).

Проучванията показват, че десетки милиони хора по света са диагностицирани с периферна съдова болест. Към този брой трябва да прибавим и хората, които все още не са потърсили помощ за хроничните си болки в краката. Така броят на реално засегнатите от проблема се оказва далеч по-голям.

Сред рисковите групи попадат хората над 50-годишна възраст, пушачите, хипертониците и наследствено предразположените към проблеми с кръвообращението.

Съпътстващи симптоми. Когато хроничните болки в краката са провокирани от съдови проблеми, се отчитат и някои придружаващи симптоми. Това са:

  • тежест в краката
  • оток на глезените или коляното
  • крампи (мускулни спазми)
  • промени в естествения цвят на кожата (избледняване или зачервяване)
  • поява на кожни язви и незарастващи рани

Болки в краката – лечение

Лечението при болки в краката, провокирани от проблеми с периферното кръвообращение, е насочено в 3 посоки:

  • подобряване еластичността на съдовите стени, включително при най-малките периферни съдове
  • намаляване на възпалението в тях
  • заздравяване на ендотела
  • подобряване течливостта на кръвта

За допълващо лечение на болки в краката може да се разчита на Ентан / Entan®. Неговият комплексен ефект обхваща всички посочени действия. Продължителният прием на Ентан помага за овладяване на основните случаи на съдова патология, за елиминиране на хроничните болки в краката и другите неприятни симптоми.

 

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: