студени крайници причини
Време за четене: ... минути
5
(5)

Мнозина страдат от студени крайници, но главните причини за проблема са им неизвестни. Ако усещате крайниците си постоянно студени – тази публикация е за вас! В следващите редове ще ви дадем разяснение за основните причини за студени крайници и как успешно да се справите с проблема.

Главни причини за студени крайници

Влошено кръвообращение

Температурата на тялото се поддържа от кръвоносните съдове, които доставят богата на кислород кръв в целия организъм. Когато външната температура се понижи, сензорните рецептори на кожата изпращат сигнал до мозъка да започне съкращаване на кръвоносните съдове. Този процес се нарича вазоконстрикция. Така по-малки количества кръв достигат до повърхността на кожата и се запазва повече топлина в тялото, особено около органите.

При някои хора това състояние се предизвиква и от най-малките температурни промени, като по-често се наблюдава при жените. Причината за това се крие в промени в нивата на женския полов хормон естроген, който играе важна роля в регулиране на температурата на тялото.

Синдром на Рейно

Този синдром е познат още като феномен на Рейно. Представлява анормално стесняване на кръвоносните съдове, което води до нарушено кръвообращение в периферните кръвоносни съдове. Изстудяването на крайниците се отразява най-вече на ръцете, краката, носа и ушите. Те могат да побелеят или посинеят от студ и да се стигне дори до сковаване.

Други здравословни състояния като причини за студени крайници

Проблемът студени крайници може да се появи при наличие на здравословни проблеми като:

  • хипотиреоидизъм (понижена функция на щитовидната жлеза)
  • ниски нива на желязо
  • дефицит на витамин B12

За да се установи наличието на някой от изброените здравословни проблеми е необходимо да се проведат медицински изследвания. Чрез прием на определени природни продукти проблемът студени крайници може да се овладее.

За да се справите със студените крайници се погрижете за кръвообращението си

В по-голямата част от случаите проблемът студени крайници се появява вследствие на нарушение на кръвообращението в организма. Едно от най-ефикасните и изпитани природни средства за решение на този проблем е растението Гинко билоба. Действието на тази билка е свързано основно с разширяване на кръвоносните съдове и увеличаване на притока на кръв към мозъка, ушите и крайниците. Висококачествен стандартизиран екстракт на Гинко билоба се съдържа в природния продукт Ентан / Entan®.

Ентан съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Това е първият природен продукт у нас, който осигурява грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове.

В състава на Ентан е включен и мощен антиоксидант – проантоцианидин, който допълва отлично ефекта на Гинко билоба. Той въздейства благоприятно при проблеми с кръвоносните съдове като изтъняване, разпад на колагена и липса на достатъчно оросяване.

Благодарение на своя състав, Ентан подобрява микроциркулацията на кръвта. Така се повишава количеството кислород и хранителни вещества до важни тъкани и органи в тялото.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: