синдром на Рейно лечение
Време за четене: ... минути
0
(0)

Синдром на Рейно е състояние, при което може да се приложи успешно лечение. В текущата статия ще научите повече за синдрома на Рейно и какво препоръчват специалистите за неговото овладяване.

Същност на синдром на Рейно

Обичайно изстудяване и скованост на крайниците, ушите и носа се наблюдават предимно през зимата и обикновено се свързват с ниските температури. При страдащите от синдром на Рейно обаче, такива усещания се появяват през всички сезони и по всяко време.

Синдром на Рейно засяга по-често жените. Свързан е с патологично състояние на кръвоносните съдове.
Най-разпознаваем симптом е рязкото свиване (спазъм) на малките артерии, снабдяващи с кръв пръстите на крайниците. Това подсказва за нарушена регулация на кръвоснабдяването в тези зони. Проявяването на симптомите става градиационно и постепенно се засилва. Началните изяви на синдром на Рейно са свързани с мравучкане и изтръпване предимно на пръстите на ръцете. Чувствителността им намалява, болка почти не се усеща. Изявите са краткотрайни в началото, но постепенно се удължават.

Продължаващото влошаване на кръвоснабдяването води до атрофични промени по ноктите и кожата. Дори малките рани зарастват трудно, а цветът на пръстите става неестествен и блед.

Причини за поява, предразполагащи фактори и подходящо лечение на синдром на Рейно

За основна причина за поява на синдрома на Рейно се смята влошеното състояние на периферните кръвоносни съдове и кръвотока през тях. Като предразполагащи фактори се посочват силното физическо и нервно напрежение, продължително излагане на студ и влага, нарушение в обмяната на веществата. Менопаузата също провокира поява на състоянието.
Като първоначална реакция за предпазване от това състояние се препоръчва избягването, до колкото е възможно, на провокиращите фактори. Кръвообръщението може да се подобри с активно движение и редовни физически упражнения и масажи.

С времето, синдромът на Рейно може да доведе до сериозни тъканни и клетъчни промени с некрози и язви по поразените участъци. Специалистите препоръчват взимането на своевременни мерки за лечение за избягване на усложненията.

Природен способ за справяне със синдрома на Рейно и грижа за цялото съдово дърво

Редица проведени изследвания и постигнати добри резултати затвърждават Ентан / Entan® като изключително благоприятно средство за овладяване на симптомите и проявите на синдром на Рейно.

Ентан е природен продукт, който цялостно благоприятства кръвоносната система. С активните си съставки – екстракт от Гинко билоба и антиоксиданта проантоцианидин, Ентан заздравява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Приемът повлиява състояния като синдром на Рейно, разширени вени и тежест в крайниците, шум в ушите и хемороиди. Ентан е универсален съдов протектор, който е подходящ за прием при ретинопатии, диабет и атеросклероза, постоперативен и посттравматичен оток.

Продуктът е напълно безвреден и е предназначен за продължителна употреба. Иновативната му формула – растителни капсули (VGcaps), е подходяща за прием от вегани и вегетарианци.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: