световъртеж причини
Време за четене: ... минути
5
(1)

Световъртеж и замаяност са състояния, които могат да бъдат породени от различни причини. Обикновено са съпроводени от нестабилно равновесие и подсказват за проблеми с вестибуларния апарат.

Кои са основните виновници за поява на световъртеж?

Проблеми с вестибуларния апарат като причини за световъртеж

Благодарение на вестибуларния апарат пазим равновесие. Чрез него се ориентираме в пространството и можем да определяме положението на тялото си със затворени очи. Вестибуларният апарат спомага за държане на погледа стабилен по време на движение на главата, координиране на движенията и др. Рецепторите на апарата се намират във вътрешното ухо, в близост до слуховите рецептори. Наличието на проблеми във вътрешното ухо и мозъка могат да окажат негативно въздействие върху вестибуларния апарат.

Ниско кръвно налягане и силна умора – едни от най-честите причини за поява на световъртеж

Ниското кръвно налягане е един от основните “виновници”, предизвикващи виене на свят. Рязкото му понижаване води до учестяване на сърдечния ритъм при опит за ставане, както и до причерняване пред очите. При световъртеж, вследствие на понижаване на кръвното налягане е препоръчително засегнатият човек да легне и да приеме големи количества течности. За предпочитане е водата, пресните сокове, чай или айран.

Пътуването с превозно средство може да предизвика световъртеж

Световъртежът по време на пътуване се дължи на неравния път и завоите. Ако някой от пътниците страда от световъртеж е добре да държи погледа си фокусиран върху определен предмет, който не се движи. При дълго пътуване добре действат честите почивки и свежият въздух в превозното средство.

Спазване на строги диети – сред основните причини за световъртеж

Вследствие на ограничения хранителен прием се понижават нивата на кръвната захар, а това освен до световъртеж, води до треперене и прималяване. Спазването на такъв вид хранителен режим е особено опасен и е препоръчително да се избягва. В случай на световъртеж, причинен от продължително гладуване, е необходимо да се приемат храни, богати на въглехидрати. Подходящ е също и приемът на подсладени напитки, като чай с мед, например.

Много причини за световъртеж – едно ефикасно природно решение

При поява на световъртеж, редица видни специалисти препоръчват употребата на природни продукти, които подобряват кръвообращението и укрепват съдовите стени. Такъв продукт е Ентан / Entan®, съдържащ пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди (проантоцианидин, терпин лактони и флавон гликозиди).

Благодарение на активните си съставки, Ентан предпазва невроните от увреждащото действие на свободните радикали, подобрява ендотелната функция и укрепва стените на капилярите. Приемът на продукта възвръща еластичността на артериалните стени, намалява шума в ушите, овладява световъртежа и облекчава тежестта в крайниците. Ентан подобрява кръвообращението и се грижи за цялото съдово дърво.

Ентан се приема по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Продуктът е практически безвреден и е предназначен за продължителна употреба.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: