световъртеж причини

Кои са най-честите причини за поява на световъртеж?

Световъртеж и замаяност са състояния, които могат да бъдат породени от различни причини. Обикновено са съпроводени от нестабилно равновесие и подсказват за проблеми с вестибуларния апарат.

Кои са основните виновници за поява на световъртеж?

Проблеми с вестибуларния апарат като причини за световъртеж

Благодарение на вестибуларния апарат пазим равновесие. Чрез него се ориентираме в пространството и можем да определяме положението на тялото си със затворени очи. Вестибуларният апарат спомага за държане на погледа стабилен по време на движение на главата, координиране на движенията и др. Рецепторите на апарата се намират във вътрешното ухо, в близост до слуховите рецептори. Наличието на проблеми във вътрешното ухо и мозъка могат да окажат негативно въздействие върху вестибуларния апарат.

Ниско кръвно налягане и силна умора – едни от най-честите причини за поява на световъртеж

Ниското кръвно налягане е един от основните “виновници”, предизвикващи виене на свят. Рязкото му понижаване води до учестяване на сърдечния ритъм при опит за ставане, както и до причерняване пред очите. При световъртеж, вследствие на понижаване на кръвното налягане е препоръчително засегнатият човек да легне и да приеме големи количества течности. За предпочитане е водата, пресните сокове, чай или айран.

Пътуването с превозно средство може да предизвика световъртеж

Световъртежът по време на пътуване се дължи на неравния път и завоите. Ако някой от пътниците страда от световъртеж е добре да държи погледа си фокусиран върху определен предмет, който не се движи. При дълго пътуване добре действат честите почивки и свежият въздух в превозното средство.

Спазване на строги диети – сред основните причини за световъртеж

Вследствие на ограничения хранителен прием се понижават нивата на кръвната захар, а това освен до световъртеж, води до треперене и прималяване. Спазването на такъв вид хранителен режим е особено опасен и е препоръчително да се избягва. В случай на световъртеж, причинен от продължително гладуване, е необходимо да се приемат храни, богати на въглехидрати. Подходящ е също и приемът на подсладени напитки, като чай с мед, например.

Много причини за световъртеж – едно ефикасно природно решение

При поява на световъртеж, редица видни специалисти препоръчват употребата на природни продукти, които подобряват кръвообращението и укрепват съдовите стени. Такъв продукт е Ентан/Entan®, съдържащ пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди (проантоцианидин, терпин лактони и флавон гликозиди).

Благодарение на активните си съставки, Ентан предпазва невроните от увреждащото действие на свободните радикали, подобрява ендотелната функция и укрепва стените на капилярите. Приемът на продукта възвръща еластичността на артериалните стени, намалява шума в ушите, овладява световъртежа и облекчава тежестта в крайниците. Ентан подобрява кръвообращението и се грижи за цялото съдово дърво.

Ентан се приема по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Продуктът е практически безвреден и е предназначен за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

27

Коментари

avatar