поява на световъртеж
Време за четене: ... минути
5
(2)

Неприятната поява на световъртеж нерядко е съпроводена от тягостни психовегетативни усещания като гадене, повръщане, пребледняване и изпотяване. В повечето случаи световъртежът отшумява своевременно и няма място за излишна паника. Можем да ограничим появите му, ако се придържаме към 4 изпитани практики. Освен контролиране на световъртежа, тези методи ще спомогнат за подобряване на здравето и качеството на живот.

Ефективни препоръки при поява на световъртеж

Хранете се правилно и редовно

Спазването на здравословен хранителен режим е особено важно, за да ограничим появите на виене на свят. Старайте се в менюто ви да присъстват храни, богати на желязо. Избягвайте енергийни и алкохолни напитки, които не позволяват усвояването на този елемент в организма. Намалете приема на сол и захар. Наблегнете на пилешкото месо и рибата. Включете в диетата си ярко оцветени храни и зеленолистни зеленчуци.

Ниските стойности на кръвната захар са сред водещите причини за появата на световъртеж. Хапвайте, за да ограничите появата на виене на свят. Яжте често в малки количества и не пропускайте трите основни хранения – закуска, обяд и вечеря.

Спете добре, за да ограничите появите на световъртеж

Липсата на качествен сън може да е причина или да влоши появите на световъртежа. Спазването на правилен режим на съня е от съществено значение, за да ограничим проявите на виене на свят. Трябва да си изградим навик да лягаме в точно определен час и да ставаме по едно и също време. Почивните дни не бива да са изключение от правилото.

Практикуване на йога като полезен начин за справяне с появата на световъртеж

Доказано е, че редовното практикуване на йога помага за ограничаване пристъпите на световъртеж. Целебните йога практики премахват спазмите в мускулите на шията и поддържат тяхната гъвкавост и еластичност. Практикуването на йога по 30 минути на ден в дългосрочен план предотвратява появата на световъртеж и осигурява по-добра толерантност на организма към стрес. Освен това способства за подобряване на баланса и концентрацията.

Най-доброто природно средство с доказан ефект при поява на световъртеж

Ентан / Entan® е първи избор на специалистите при вестибуларни нарушения, каквото е световъртежът. Той е единственият природен продукт у нас, който е с пълна и рационална биофлавоноидна комбинация. Ентан съдържа стандартизиран екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин с мощен ефект върху кръвоносните съдове.

Благодарение на своя уникален състав, Ентан оказва положителен ефект върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Приемът на продукта подобрява периферното кръвообращение (включително в зоната на вестибуларния апарат), намалява спазъма на съдовете и подобрява техния тонус. Ентан действа благоприятно при хемороиди и ретинопатии, диабет, синдром на Рейно, разширени вени и шум в ушите. Природното средство има силен антиоксидантен ефект и подобрява паметта и концентрацията.

Ентан е безвреден продукт и се дозира по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: